Parmigiana met gegrilde groenten
Parmigiana met gegrilde groenten

Parmigiana met gegrilde groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 514 kcal
Vet 28.8 g
Koolhydraat 28.8 g
Eiwit 30.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.) - Rasp de parmezaan. - Snij de mozzarella in plakjes. - Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Bereiding:
  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en voeg de tomatenblokjes toe. Meng er de tomatenpuree onder en laat 10 min. sudderen. Kruid met zwarte peper.

  5. Verdeel ondertussen de diepgevroren gegrilde groenten over een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Giet eventueel overtollig vocht weg.

  6. Verdeel een laagje gegrilde groenten over een andere ovenschaal. Bedek met een laagje tomatensaus, diepgevroren basilicum en plakjes mozzarella. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de de parmezaan.

  7. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Afwerking:
  9. Lekker met een stukje ciabatta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.) - Rasp de parmezaan. - Snij de mozzarella in plakjes. - Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Bereiding:
  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en voeg de tomatenblokjes toe. Meng er de tomatenpuree onder en laat 10 min. sudderen. Kruid met zwarte peper.

  5. Verdeel ondertussen de diepgevroren gegrilde groenten over een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Giet eventueel overtollig vocht weg.

  6. Verdeel een laagje gegrilde groenten over een andere ovenschaal. Bedek met een laagje tomatensaus, diepgevroren basilicum en plakjes mozzarella. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de de parmezaan.

  7. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Afwerking:
  9. Lekker met een stukje ciabatta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 514 kcal
Vet 28.8 g
Koolhydraat 28.8 g
Eiwit 30.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Côtes du Rhône Villages A.O.P. Terra Vitis - Les Hauts Rocs

Bekijk het recept digitaal