Parmigiana van aubergine en courgette met bieslookkrieltjes
Parmigiana van aubergine en courgette met bieslookkrieltjes

Parmigiana van aubergine en courgette met bieslookkrieltjes

Hoofdgerecht
3 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 744 kcal
Vet 31.5 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 79.7 g
Suiker 26.5 g
Vezel 9.5 g
Eiwit 30.8 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aubergine in de lengte in plakken van 1/2 cm dik en bestrooi met zout. Laat 5 min. uitlekken op keukenpapier.

  3. Snij intussen de courgettes in even dikke plakken.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Dep de aubergineplakken droog en wentel ze door de bloem.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de aubergines 2 min. aan elke kant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de courgettes 2 min. aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  10. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Snij in 2 en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met de tijm, peper en zout.

  11. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot 2 min. Voeg de passata toe en laat 5 min. stoven. Kruid met peper en zout.

  13. Schep enkele lepels tomatensaus in een ovenschaal en leg er wat aubergine- en courgetteplakken op. Verdeel daarover enkele sneetjes mozzarella. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje saus.

  14. Bestrooi met de geraspte parmezaan en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Snipper het bieslook fijn. Haal de krielaardappelen uit de oven en meng er het bieslook onder. Serveer met de parmigiana.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aubergine in de lengte in plakken van 1/2 cm dik en bestrooi met zout. Laat 5 min. uitlekken op keukenpapier.

  3. Snij intussen de courgettes in even dikke plakken.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Dep de aubergineplakken droog en wentel ze door de bloem.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de aubergines 2 min. aan elke kant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de courgettes 2 min. aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  10. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Snij in 2 en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met de tijm, peper en zout.

  11. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot 2 min. Voeg de passata toe en laat 5 min. stoven. Kruid met peper en zout.

  13. Schep enkele lepels tomatensaus in een ovenschaal en leg er wat aubergine- en courgetteplakken op. Verdeel daarover enkele sneetjes mozzarella. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje saus.

  14. Bestrooi met de geraspte parmezaan en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Snipper het bieslook fijn. Haal de krielaardappelen uit de oven en meng er het bieslook onder. Serveer met de parmigiana.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 744 kcal
Vet 31.5 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 79.7 g
Suiker 26.5 g
Vezel 9.5 g
Eiwit 30.8 g
Zout 0.7 g

Bekijk het recept digitaal