Partydonuts
Partydonuts

Partydonuts

Tussendoortje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 145 kcal
Vet 1.8 g
Koolhydraat 28.4 g
Eiwit 3.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Meng de kaneel met de suiker en de bloem in een mengkom.

  3. Bereiding:
  4. (20 min. + 1 u. rust + 10 à 12 min. in de oven + afkoelen)

  5. Laat de melk lauw worden in een steelpan en smelt er de boter in. Voeg de gist toe en roer goed tot de gist volledig is opgelost.

  6. Giet de lauwe melk bij de bloem in de mengkom. Kneed tot een glad en elastisch deeg.

  7. Bedek de kom met een propere keukenhanddoek en laat 1 u. rusten op kamertemperatuur.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bestrooi het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 2 à 2,5 cm.

  10. Steek 12 cirkels uit het deeg ter grootte van een donut (bv. met een mok). Maak er ringen van door er kleinere cirkels uit te snijden.

  11. Leg de donuts op een bakplaat met bakpapier of bakmat en zet 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  12. Afwerking:
  13. Bestrijk de donuts met de honing en laat de kinderen ze naar smaak versieren (bekijk onze tips hiernaast).

Tip

Origineel: maak donuts in verschillende vormen met uitsteekvormpjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Meng de kaneel met de suiker en de bloem in een mengkom.

  3. Bereiding:
  4. (20 min. + 1 u. rust + 10 à 12 min. in de oven + afkoelen)

  5. Laat de melk lauw worden in een steelpan en smelt er de boter in. Voeg de gist toe en roer goed tot de gist volledig is opgelost.

  6. Giet de lauwe melk bij de bloem in de mengkom. Kneed tot een glad en elastisch deeg.

  7. Bedek de kom met een propere keukenhanddoek en laat 1 u. rusten op kamertemperatuur.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bestrooi het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 2 à 2,5 cm.

  10. Steek 12 cirkels uit het deeg ter grootte van een donut (bv. met een mok). Maak er ringen van door er kleinere cirkels uit te snijden.

  11. Leg de donuts op een bakplaat met bakpapier of bakmat en zet 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  12. Afwerking:
  13. Bestrijk de donuts met de honing en laat de kinderen ze naar smaak versieren (bekijk onze tips hiernaast).

Tip

Origineel: maak donuts in verschillende vormen met uitsteekvormpjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 145 kcal
Vet 1.8 g
Koolhydraat 28.4 g
Eiwit 3.7 g

Bekijk het recept digitaal