- Bewaar

- Bewaar
Pasta alla carbonara
Onze drankensuggesties
Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. Fantini - Abruzzo - Italië Wijn Toscana Rosso I.G.T. - Santa Martina Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Rasp de pecorino.
-
Bereiding:
-
Bak de spekblokjes krokant in een ruime pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg het fijngesnipperde knoflook toe en bak glazig.
-
Hak intussen de blaadjes van de platte peterselie fijn.
-
Klop de eieren los en meng onder de geraspte pecorino. Kruid met zwarte peper.
-
Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af (schud de pasta niet uit, zodat er nog vocht tussen blijft zitten).
-
Neem de pan met het spek en het knoflook van het vuur en roer er de pasta, het eiermengsel en de fijngehakte peterselie goed onder. Laat even al roerend garen in de hete pan (de eieren mogen niet stollen). Kruid met zwarte peper.
-
Afwerking:
-
Serveer met een slaatje.
Een lekker slaatje bij dit pastagerecht: meng fijn gesnipperde sjalotten, grof gehakte walnootpitten en in fijne staafjes gesneden koolrabi onder een mengeling van jonge slablaadjes. Bedruppel met een dressing van 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. appelazijn en 1 koffiel. dijonmosterd. Kruid met zwarte peper en zout.
Onze drankensuggesties
Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. Fantini - Abruzzo - Italië Wijn Toscana Rosso I.G.T. - Santa Martina Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Rasp de pecorino.
-
Bereiding:
-
Bak de spekblokjes krokant in een ruime pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg het fijngesnipperde knoflook toe en bak glazig.
-
Hak intussen de blaadjes van de platte peterselie fijn.
-
Klop de eieren los en meng onder de geraspte pecorino. Kruid met zwarte peper.
-
Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af (schud de pasta niet uit, zodat er nog vocht tussen blijft zitten).
-
Neem de pan met het spek en het knoflook van het vuur en roer er de pasta, het eiermengsel en de fijngehakte peterselie goed onder. Laat even al roerend garen in de hete pan (de eieren mogen niet stollen). Kruid met zwarte peper.
-
Afwerking:
-
Serveer met een slaatje.
Een lekker slaatje bij dit pastagerecht: meng fijn gesnipperde sjalotten, grof gehakte walnootpitten en in fijne staafjes gesneden koolrabi onder een mengeling van jonge slablaadjes. Bedruppel met een dressing van 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. appelazijn en 1 koffiel. dijonmosterd. Kruid met zwarte peper en zout.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. Fantini - Abruzzo - Italië Wijn Toscana Rosso I.G.T. - Santa Martina Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië