Pasta alla carbonara
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 673 kcal
Vet 27.1 g
Koolhydraat 73.2 g
Eiwit 34 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Rasp de pecorino.

  5. Bereiding:
  6. Bak de spekblokjes krokant in een ruime pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg het fijngesnipperde knoflook toe en bak glazig.

  7. Hak intussen de blaadjes van de platte peterselie fijn.

  8. Klop de eieren los en meng onder de geraspte pecorino. Kruid met zwarte peper.

  9. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af (schud de pasta niet uit, zodat er nog vocht tussen blijft zitten).

  10. Neem de pan met het spek en het knoflook van het vuur en roer er de pasta, het eiermengsel en de fijngehakte peterselie goed onder. Laat even al roerend garen in de hete pan (de eieren mogen niet stollen). Kruid met zwarte peper.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met een slaatje.

Tip

Een lekker slaatje bij dit pastagerecht: meng fijn gesnipperde sjalotten, grof gehakte walnootpitten en in fijne staafjes gesneden koolrabi onder een mengeling van jonge slablaadjes. Bedruppel met een dressing van 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. appelazijn en 1 koffiel. dijonmosterd. Kruid met zwarte peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Rasp de pecorino.

  5. Bereiding:
  6. Bak de spekblokjes krokant in een ruime pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg het fijngesnipperde knoflook toe en bak glazig.

  7. Hak intussen de blaadjes van de platte peterselie fijn.

  8. Klop de eieren los en meng onder de geraspte pecorino. Kruid met zwarte peper.

  9. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af (schud de pasta niet uit, zodat er nog vocht tussen blijft zitten).

  10. Neem de pan met het spek en het knoflook van het vuur en roer er de pasta, het eiermengsel en de fijngehakte peterselie goed onder. Laat even al roerend garen in de hete pan (de eieren mogen niet stollen). Kruid met zwarte peper.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met een slaatje.

Tip

Een lekker slaatje bij dit pastagerecht: meng fijn gesnipperde sjalotten, grof gehakte walnootpitten en in fijne staafjes gesneden koolrabi onder een mengeling van jonge slablaadjes. Bedruppel met een dressing van 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. appelazijn en 1 koffiel. dijonmosterd. Kruid met zwarte peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 673 kcal
Vet 27.1 g
Koolhydraat 73.2 g
Eiwit 34 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. Fantini - Abruzzo - Italië Wijn Toscana Rosso I.G.T. - Santa Martina Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal