Pasta alla puttanesca
Pasta alla puttanesca

Pasta alla puttanesca

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 492 kcal
Vet 12.1 g
Koolhydraat 75.8 g
Eiwit 19.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de kappertjes en de ansjovisreepjes onder koud water en laat uitlekken.

  3. Rasp de parmezaan.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Hak de olijven grof.

  6. Ontpit de tomaten en snij in blokjes.

  7. Hak de steeltjes van de platte peterselie fijn en de blaadjes grof.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een pan en stoof het fijngesnipperde knoflook 2 min.

  10. Voeg de ansjovisreepjes en de peterseliesteeltjes toe. Laat op een zacht vuur sudderen tot de ansjovis gesmolten is.

  11. Voeg de tomatenblokjes, de kappertjes en de olijven toe en laat 5 min. stoven op een zacht vuur.

  12. Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af

  13. Meng de pasta onder de saus en kruid eventueel met zwarte peper (geen zout, de ansjovis is al voldoende gezouten).

  14. Afwerking:
  15. Werk de borden af met de grofgehakte peterselieblaadjes en de geraspte parmezaan.

Tip

Pasta alla puttanesca is de ideale maaltijd voor als u weinig tijd hebt. Het bevat voornamelijk ingrediënten uit de voorraadkast, die u vaak al in huis hebt en die weinig voorbereiding vragen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de kappertjes en de ansjovisreepjes onder koud water en laat uitlekken.

  3. Rasp de parmezaan.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Hak de olijven grof.

  6. Ontpit de tomaten en snij in blokjes.

  7. Hak de steeltjes van de platte peterselie fijn en de blaadjes grof.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een pan en stoof het fijngesnipperde knoflook 2 min.

  10. Voeg de ansjovisreepjes en de peterseliesteeltjes toe. Laat op een zacht vuur sudderen tot de ansjovis gesmolten is.

  11. Voeg de tomatenblokjes, de kappertjes en de olijven toe en laat 5 min. stoven op een zacht vuur.

  12. Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af

  13. Meng de pasta onder de saus en kruid eventueel met zwarte peper (geen zout, de ansjovis is al voldoende gezouten).

  14. Afwerking:
  15. Werk de borden af met de grofgehakte peterselieblaadjes en de geraspte parmezaan.

Tip

Pasta alla puttanesca is de ideale maaltijd voor als u weinig tijd hebt. Het bevat voornamelijk ingrediënten uit de voorraadkast, die u vaak al in huis hebt en die weinig voorbereiding vragen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 492 kcal
Vet 12.1 g
Koolhydraat 75.8 g
Eiwit 19.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Brindisi Rosso D.O.C. Piana del Sole - Puglia - Italië Cerasuolo d'Abruzzo D.O.C. Fantini - Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal