Pasta calamarata met broccoli, pancetta en olijven
Pasta calamarata met broccoli, pancetta en olijven

Pasta calamarata met broccoli, pancetta en olijven

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 755 kcal
Vet 36.8 g
Koolhydraat 74.9 g
Eiwit 28.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verdeel de broccoli's in kleine roosjes.

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  5. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak fijn.

  6. Scheur de mozzarella in stukjes.

  7. Snij de pancetta in reepjes.

  8. Hak de zwarte olijven grof.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de pancettareepjes enkele min. met de gehakte rozemarijn.

  11. Haal uit de pan.

  12. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en stoof het knoflook, het pepertje, de olijven en de broccoliroosjes even aan.

  13. Voeg de boter toe en laat nog 10 min. verder bakken op een middelmatig vuur tot de broccoli beetgaar is.

  14. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  15. Doe de pasta bij de broccoli en meng goed. Voeg de pancettareepjes met rozemarijn toe en kruid met zwarte peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de pasta over de borden. Werk af met stukjes mozzarella en enkele druppels extra vierge olijfolie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verdeel de broccoli's in kleine roosjes.

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  5. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak fijn.

  6. Scheur de mozzarella in stukjes.

  7. Snij de pancetta in reepjes.

  8. Hak de zwarte olijven grof.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de pancettareepjes enkele min. met de gehakte rozemarijn.

  11. Haal uit de pan.

  12. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en stoof het knoflook, het pepertje, de olijven en de broccoliroosjes even aan.

  13. Voeg de boter toe en laat nog 10 min. verder bakken op een middelmatig vuur tot de broccoli beetgaar is.

  14. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  15. Doe de pasta bij de broccoli en meng goed. Voeg de pancettareepjes met rozemarijn toe en kruid met zwarte peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de pasta over de borden. Werk af met stukjes mozzarella en enkele druppels extra vierge olijfolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 755 kcal
Vet 36.8 g
Koolhydraat 74.9 g
Eiwit 28.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Desperados Bier met tequila Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal