Pasta carbonara
Pasta carbonara

Pasta carbonara

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 745 kcal
Vet 33.4 g
Koolhydraat 72.2 g
Eiwit 38.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de pancetta in reepjes.

  3. Rasp de parmezaan.

  4. Klop de eieren los en doe er de geraspte parmezaan bij. Kruid goed met zwarte peper en een beetje zout.

  5. Snipper de platte peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de reepjes pancetta licht krokant.

  9. Meng de pancettareepjes onder de pasta. Doe er de eiermengeling bij en roer alles goed door elkaar.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en serveer met een slaatje.

Tip

Zet een kommetje geraspte parmezaan op tafel voor de liefhebbers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de pancetta in reepjes.

  3. Rasp de parmezaan.

  4. Klop de eieren los en doe er de geraspte parmezaan bij. Kruid goed met zwarte peper en een beetje zout.

  5. Snipper de platte peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de reepjes pancetta licht krokant.

  9. Meng de pancettareepjes onder de pasta. Doe er de eiermengeling bij en roer alles goed door elkaar.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en serveer met een slaatje.

Tip

Zet een kommetje geraspte parmezaan op tafel voor de liefhebbers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 745 kcal
Vet 33.4 g
Koolhydraat 72.2 g
Eiwit 38.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Terre di Chieti I.G.T. - Sangiovese - Fantini Abruzzo - Italië Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. - San Francesco Umani Ronchi - Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal