Pasta carbonara met erwtjes en worteltjes
Pasta carbonara met erwtjes en worteltjes

Pasta carbonara met erwtjes en worteltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 776 kcal
Vet 35.5 g
Koolhydraat 79.6 g
Eiwit 34.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de pancetta telkens in 2 à 3 reepjes.

  4. Snipper de teentjes knoflook fijn.

  5. Hak de blaadjes peterselie grof.

  6. Rasp de pecorino.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olie in een pan en bak de pancettareepjes mooi bruin. Voeg het fijngesnipperde knoflook toe en roer even om.

  9. Doe er de uitgelekte erwtjes en wortelen, en de grofgehakte peterselie bij en verwarm nog even.

  10. Kook intussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en zet 2 eetl. van het kookvocht opzij. Laat even uitlekken.

  11. Klop de eidooiers los met de helft van de geraspte pecorino en kruid met zwarte peper.

  12. Voeg de uitgelekte pasta toe aan de pan met de pancetta. Roer er het eidooiermengsel onder en voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe om het geheel smeuïger te maken. Neem snel van het vuur en verdeel onmiddellijk over 4 borden.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de rest van de geraspte pecorino.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de pancetta telkens in 2 à 3 reepjes.

  4. Snipper de teentjes knoflook fijn.

  5. Hak de blaadjes peterselie grof.

  6. Rasp de pecorino.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olie in een pan en bak de pancettareepjes mooi bruin. Voeg het fijngesnipperde knoflook toe en roer even om.

  9. Doe er de uitgelekte erwtjes en wortelen, en de grofgehakte peterselie bij en verwarm nog even.

  10. Kook intussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en zet 2 eetl. van het kookvocht opzij. Laat even uitlekken.

  11. Klop de eidooiers los met de helft van de geraspte pecorino en kruid met zwarte peper.

  12. Voeg de uitgelekte pasta toe aan de pan met de pancetta. Roer er het eidooiermengsel onder en voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe om het geheel smeuïger te maken. Neem snel van het vuur en verdeel onmiddellijk over 4 borden.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de rest van de geraspte pecorino.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 776 kcal
Vet 35.5 g
Koolhydraat 79.6 g
Eiwit 34.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Jupiler Pilsbier Wijn duc de Lerme merlot I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal