Pasta carbonara met spinazie
Pasta carbonara met spinazie

Pasta carbonara met spinazie

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 807 kcal
Vet 44.4 g
Verzadigd vet 21.2 g
Koolhydraat 57.7 g
Suiker 5.1 g
Vezel 3.8 g
Eiwit 42.2 g
Zout 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de champignons in vier.

  4. Snipper het knoflook, de rode ui en de platte peterselie fijn.

  5. Rasp 100 g parmezaan. Snij de rest tot schilfers met een dunschiller.

  6. Bereiding:
  7. Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de helft van het knoflook en de rode ui glazig. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met zout, zwarte peper en nootmuskaat.

  9. Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak de spekreepjes 5 à 8 min, zonder vetstof. Voeg de rest van het knoflook en de champignons toe en laat nog 5 à 10 min. verder bakken. Kruid met zwarte peper en zout en roer er de spinazie onder.

  10. Klop intussen de eidooiers los met de room. Voeg de geraspte parmezaan, de peterselie, zout, zwarte peper en een snuifje nootmuskaat toe.

  11. Meng de tagliatelle met de spinaziemengeling en de roomsaus. Laat al roerend nog even opwarmen.

  12. Afwerking:
  13. Werk de pasta af met de parmezaanschilfers en een draai van de pepermolen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de champignons in vier.

  4. Snipper het knoflook, de rode ui en de platte peterselie fijn.

  5. Rasp 100 g parmezaan. Snij de rest tot schilfers met een dunschiller.

  6. Bereiding:
  7. Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de helft van het knoflook en de rode ui glazig. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met zout, zwarte peper en nootmuskaat.

  9. Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak de spekreepjes 5 à 8 min, zonder vetstof. Voeg de rest van het knoflook en de champignons toe en laat nog 5 à 10 min. verder bakken. Kruid met zwarte peper en zout en roer er de spinazie onder.

  10. Klop intussen de eidooiers los met de room. Voeg de geraspte parmezaan, de peterselie, zout, zwarte peper en een snuifje nootmuskaat toe.

  11. Meng de tagliatelle met de spinaziemengeling en de roomsaus. Laat al roerend nog even opwarmen.

  12. Afwerking:
  13. Werk de pasta af met de parmezaanschilfers en een draai van de pepermolen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 807 kcal
Vet 44.4 g
Verzadigd vet 21.2 g
Koolhydraat 57.7 g
Suiker 5.1 g
Vezel 3.8 g
Eiwit 42.2 g
Zout 2.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Chianti D.O.C.G. Sensi Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal