Pasta met gefrituurde knoflooktofu en pesto
Pasta met gefrituurde knoflooktofu en pesto

Pasta met gefrituurde knoflooktofu en pesto

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1154 kcal
Vet 67 g
Koolhydraat 94.5 g
Eiwit 42.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Dep de tofu droog en snij in reepjes. Meng met het paprikapoeder, 2 teentjes geperst knoflook en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. Bak 4 eetl. pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Snij 50 g van de parmezaan in schilfers. Rasp de overige 100 g fijn.

  5. Snij de kerstomaatjes in 4.

  6. Hak de rucola grof.

  7. Maak de pesto: hak de basilicumblaadjes grof en doe ze in een hoge beker, samen met de ongebakken pijnboompitten. Mix heel fijn. Voeg 6 eetl. olijfolie toe, 1 teentje geperst knoflook, de fijn geraspte parmezaan, peper en zout. Mix tot een smeuïge pasta.

  8. Bereiding:
  9. Kook de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in de wok en roerbak de gemarineerde tofureepjes (met de marinade) tot ze goudbruin en lichtjes krokant zijn.

  11. Schep de pesto onder de linguine en strooi er de tofu, de goudbruin gebakken pijnboompitten, de rucola en de kerstomaatjes over. Werk af met de schilfers parmezaan.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Dep de tofu droog en snij in reepjes. Meng met het paprikapoeder, 2 teentjes geperst knoflook en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. Bak 4 eetl. pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Snij 50 g van de parmezaan in schilfers. Rasp de overige 100 g fijn.

  5. Snij de kerstomaatjes in 4.

  6. Hak de rucola grof.

  7. Maak de pesto: hak de basilicumblaadjes grof en doe ze in een hoge beker, samen met de ongebakken pijnboompitten. Mix heel fijn. Voeg 6 eetl. olijfolie toe, 1 teentje geperst knoflook, de fijn geraspte parmezaan, peper en zout. Mix tot een smeuïge pasta.

  8. Bereiding:
  9. Kook de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in de wok en roerbak de gemarineerde tofureepjes (met de marinade) tot ze goudbruin en lichtjes krokant zijn.

  11. Schep de pesto onder de linguine en strooi er de tofu, de goudbruin gebakken pijnboompitten, de rucola en de kerstomaatjes over. Werk af met de schilfers parmezaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1154 kcal
Vet 67 g
Koolhydraat 94.5 g
Eiwit 42.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Villa Sopita D.O.C. Valpolicella Italië Italiaanse rode wijn uit de streek van Verona (Noord-Italië). Bezit een aangenaam fris en fruitig boeket. Ook de smaak is licht en fruitig. Wijn Fiano-Chardonnay Bianco di Sicilia I.G.T. Inycon - Italië

Bekijk het recept digitaal