Pasta met gegrilde halloumi en mediterrane courgettestaafjes
Pasta met gegrilde halloumi en mediterrane courgettestaafjes

Pasta met gegrilde halloumi en mediterrane courgettestaafjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 632 kcal
Vet 23 g
Koolhydraat 79.1 g
Eiwit 26.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de halloumi in 8 plakjes.

  4. Snij de ongeschilde courgettes in staafjes van 1 bij 4 cm.

  5. Pers de limoen en meng het sap met de Griekse yoghurt. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Snipper de teentjes knoflook fijn.

  7. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.

  8. Rits de blaadjes van de takjes oregano en tijm.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de staafjes courgette, het fijngesnipperde knoflook en het pepertje toe. Kruid met zwarte peper en zout en laat 15 min. afgedekt stoven. Voeg op het einde van de stooftijd de blaadjes tijm en de helft van de blaadjes oregano toe.

  11. Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Gril de plakjes halloumi 2 min. aan elke kant in een grillpan zonder vetstof of rooster ze op de barbecue.

  13. Meng de pasta met de courgettes en de yoghurtmengeling. Verdeel er de halloumi over en werk af met de rest van de oreganoblaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de halloumi in 8 plakjes.

  4. Snij de ongeschilde courgettes in staafjes van 1 bij 4 cm.

  5. Pers de limoen en meng het sap met de Griekse yoghurt. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Snipper de teentjes knoflook fijn.

  7. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.

  8. Rits de blaadjes van de takjes oregano en tijm.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de staafjes courgette, het fijngesnipperde knoflook en het pepertje toe. Kruid met zwarte peper en zout en laat 15 min. afgedekt stoven. Voeg op het einde van de stooftijd de blaadjes tijm en de helft van de blaadjes oregano toe.

  11. Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Gril de plakjes halloumi 2 min. aan elke kant in een grillpan zonder vetstof of rooster ze op de barbecue.

  13. Meng de pasta met de courgettes en de yoghurtmengeling. Verdeel er de halloumi over en werk af met de rest van de oreganoblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 632 kcal
Vet 23 g
Koolhydraat 79.1 g
Eiwit 26.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Rosée Fruitbier Wijn Rasiguères - Château Planèzes A.O.P. Côtes du Roussillon

Bekijk het recept digitaal