Pasta met groenekool en veggiebacon
Pasta met groenekool en veggiebacon

Pasta met groenekool en veggiebacon

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 807 kcal
Vet 36.4 g
Koolhydraat 83 g
Eiwit 36.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de buitenste bladeren van de groenekool. Verwijder de dikke nerf in het midden van elk blad en snij de bladeren in fijne reepjes.

  3. Snipper de rode uien en het knoflook fijn.

  4. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.

  5. Rits de naaldjes van de rozemarijn en hak fijn.

  6. Rasp de pecorino.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en stoof de rode ui, het knoflook en het rode pepertje enkele min.

  9. Voeg de reepjes groenekool en de rozemarijn toe en stoof 15 min. op een laag vuur tot de kool zacht is. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Kook ondertussen de spaghetti (kooktijd: zie verpakking) in lichtgezouten water en giet af.

  11. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de veggiebacon goudbruin.

  12. Doe de pasta en de veggiebacon bij de groenekool en meng goed. Werk af met de geraspte pecorino.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de buitenste bladeren van de groenekool. Verwijder de dikke nerf in het midden van elk blad en snij de bladeren in fijne reepjes.

  3. Snipper de rode uien en het knoflook fijn.

  4. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.

  5. Rits de naaldjes van de rozemarijn en hak fijn.

  6. Rasp de pecorino.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en stoof de rode ui, het knoflook en het rode pepertje enkele min.

  9. Voeg de reepjes groenekool en de rozemarijn toe en stoof 15 min. op een laag vuur tot de kool zacht is. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Kook ondertussen de spaghetti (kooktijd: zie verpakking) in lichtgezouten water en giet af.

  11. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de veggiebacon goudbruin.

  12. Doe de pasta en de veggiebacon bij de groenekool en meng goed. Werk af met de geraspte pecorino.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 807 kcal
Vet 36.4 g
Koolhydraat 83 g
Eiwit 36.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Jupiler Pilsbier Wijn Jean Balmont Chardonnay Vin de France

Bekijk het recept digitaal