Pasta met kalkoen op paters wijze
Pasta met kalkoen op paters wijze

Pasta met kalkoen op paters wijze

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 644 kcal
Vet 7.2 g
Koolhydraat 87.6 g
Eiwit 49.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de kalkoenensneden in stukken van 3 bij 3 cm.

  4. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  5. Snij de wortelen en de courgette in staafjes van 1 bij 3 cm.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een kookpot en bak beetje bij beetje de stukken kalkoen aan alle kanten goudbruin. Voeg het fijngesnipperde knoflook en de ui toe en laat nog even mee stoven. Kruid met peper en zout.

  8. Giet het bier langs de rand van de kookpot bij de stukjes kalkoen en breng op smaak met het blaadje laurier en de tijm. Laat 10 min. afgedekt sudderen.

  9. Kook ondertussen de pasta gaar in 4 L lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Doe de wortelstaafjes bij de kalkoen en laat nog 10 min. garen.

  11. Doe er na 5 min. ook de courgettestaafjes bij en leng aan met de kippenbouillon.

  12. Verwarm nog even en bind de saus eventueel lichtjes met instantsausbinder. Kruid naar smaak bij met peper en zout en roer er de pasta onder.

  13. Afwerking:
  14. Serveer onmiddellijk.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de kalkoenensneden in stukken van 3 bij 3 cm.

  4. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  5. Snij de wortelen en de courgette in staafjes van 1 bij 3 cm.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een kookpot en bak beetje bij beetje de stukken kalkoen aan alle kanten goudbruin. Voeg het fijngesnipperde knoflook en de ui toe en laat nog even mee stoven. Kruid met peper en zout.

  8. Giet het bier langs de rand van de kookpot bij de stukjes kalkoen en breng op smaak met het blaadje laurier en de tijm. Laat 10 min. afgedekt sudderen.

  9. Kook ondertussen de pasta gaar in 4 L lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Doe de wortelstaafjes bij de kalkoen en laat nog 10 min. garen.

  11. Doe er na 5 min. ook de courgettestaafjes bij en leng aan met de kippenbouillon.

  12. Verwarm nog even en bind de saus eventueel lichtjes met instantsausbinder. Kruid naar smaak bij met peper en zout en roer er de pasta onder.

  13. Afwerking:
  14. Serveer onmiddellijk.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 644 kcal
Vet 7.2 g
Koolhydraat 87.6 g
Eiwit 49.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Bruin

Bekijk het recept digitaal