- Bewaar

- Bewaar
Pasta met kalkoenenreepjes en tomaten-courgettesaus
Onze drankensuggesties
Wijn Dolcetto | D.O.C. Monferrato | Castello del Poggio | Piemonte | Italië Wijn Chianti D.O.C.G. | Villa Sopita | Toscana | Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Snij de sjalot en het knoflook fijn.
-
Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesneden sjalot en het knoflook glazig. Voeg beetje bij beetje de diepgevroren wokreepjes toe en bak al roerend 3 min. Bestrooi met het paprikapoeder en de cayennepeper.
-
Doe er de courgetteblokjes bij, overgiet met de Italiaanse garnituur en 1 dl water. Laat zachtjes 10 min. sudderen.
-
Kook ondertussen de pasta gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Afwerking:
-
Meng de saus met de pasta en bestrooi rijkelijk met de parmezaan.
Nog wokreepjes gevogelte over? - Bak ze krokant en gebruik ze als garnituur van een groentesoep of voeg ze toe aan een salade. - Verwerk ze in een ovenschotel met pasta: kook 400 g korte pasta gaar in lichtgezouten water. Giet af. Stoof kort een fijngesnipperde ui en een fijngesnipperd teentje knoflook. Voeg 400 g mediterrane groentemix (diepvries) toe en laat 5 min. stoven. Voeg 400 g tomatenblokjes uit blik toe en kruid met Italiaanse kruidenmix. Bak de gevogeltereepjes in 2 eetl. olijfolie krokant. Kruid met peper en zout en meng met de pasta en de saus. Doe alles in een ovenschotel en bestrooi met wat geraspte kaas. Laat 5 min. gratineren in de oven. U kan de gevogeltereepjes vervangen door wokreepjes van varkensvlees.
Onze drankensuggesties
Wijn Dolcetto | D.O.C. Monferrato | Castello del Poggio | Piemonte | Italië Wijn Chianti D.O.C.G. | Villa Sopita | Toscana | Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Snij de sjalot en het knoflook fijn.
-
Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesneden sjalot en het knoflook glazig. Voeg beetje bij beetje de diepgevroren wokreepjes toe en bak al roerend 3 min. Bestrooi met het paprikapoeder en de cayennepeper.
-
Doe er de courgetteblokjes bij, overgiet met de Italiaanse garnituur en 1 dl water. Laat zachtjes 10 min. sudderen.
-
Kook ondertussen de pasta gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Afwerking:
-
Meng de saus met de pasta en bestrooi rijkelijk met de parmezaan.
Nog wokreepjes gevogelte over? - Bak ze krokant en gebruik ze als garnituur van een groentesoep of voeg ze toe aan een salade. - Verwerk ze in een ovenschotel met pasta: kook 400 g korte pasta gaar in lichtgezouten water. Giet af. Stoof kort een fijngesnipperde ui en een fijngesnipperd teentje knoflook. Voeg 400 g mediterrane groentemix (diepvries) toe en laat 5 min. stoven. Voeg 400 g tomatenblokjes uit blik toe en kruid met Italiaanse kruidenmix. Bak de gevogeltereepjes in 2 eetl. olijfolie krokant. Kruid met peper en zout en meng met de pasta en de saus. Doe alles in een ovenschotel en bestrooi met wat geraspte kaas. Laat 5 min. gratineren in de oven. U kan de gevogeltereepjes vervangen door wokreepjes van varkensvlees.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Dolcetto | D.O.C. Monferrato | Castello del Poggio | Piemonte | Italië Wijn Chianti D.O.C.G. | Villa Sopita | Toscana | Italië