Pasta met kalkoenenreepjes en tomaten-courgettesaus
Pasta met kalkoenenreepjes en tomaten-courgettesaus

Pasta met kalkoenenreepjes en tomaten-courgettesaus

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 665 kcal
Vet 12.9 g
Koolhydraat 83.7 g
Eiwit 53.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de sjalot en het knoflook fijn.

  4. Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesneden sjalot en het knoflook glazig. Voeg beetje bij beetje de diepgevroren wokreepjes toe en bak al roerend 3 min. Bestrooi met het paprikapoeder en de cayennepeper.

  7. Doe er de courgetteblokjes bij, overgiet met de Italiaanse garnituur en 1 dl water. Laat zachtjes 10 min. sudderen.

  8. Kook ondertussen de pasta gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Afwerking:
  10. Meng de saus met de pasta en bestrooi rijkelijk met de parmezaan.

Tip

Nog wokreepjes gevogelte over? - Bak ze krokant en gebruik ze als garnituur van een groentesoep of voeg ze toe aan een salade. - Verwerk ze in een ovenschotel met pasta: kook 400 g korte pasta gaar in lichtgezouten water. Giet af. Stoof kort een fijngesnipperde ui en een fijngesnipperd teentje knoflook. Voeg 400 g mediterrane groentemix (diepvries) toe en laat 5 min. stoven. Voeg 400 g tomatenblokjes uit blik toe en kruid met Italiaanse kruidenmix. Bak de gevogeltereepjes in 2 eetl. olijfolie krokant. Kruid met peper en zout en meng met de pasta en de saus. Doe alles in een ovenschotel en bestrooi met wat geraspte kaas. Laat 5 min. gratineren in de oven. U kan de gevogeltereepjes vervangen door wokreepjes van varkensvlees.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de sjalot en het knoflook fijn.

  4. Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesneden sjalot en het knoflook glazig. Voeg beetje bij beetje de diepgevroren wokreepjes toe en bak al roerend 3 min. Bestrooi met het paprikapoeder en de cayennepeper.

  7. Doe er de courgetteblokjes bij, overgiet met de Italiaanse garnituur en 1 dl water. Laat zachtjes 10 min. sudderen.

  8. Kook ondertussen de pasta gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Afwerking:
  10. Meng de saus met de pasta en bestrooi rijkelijk met de parmezaan.

Tip

Nog wokreepjes gevogelte over? - Bak ze krokant en gebruik ze als garnituur van een groentesoep of voeg ze toe aan een salade. - Verwerk ze in een ovenschotel met pasta: kook 400 g korte pasta gaar in lichtgezouten water. Giet af. Stoof kort een fijngesnipperde ui en een fijngesnipperd teentje knoflook. Voeg 400 g mediterrane groentemix (diepvries) toe en laat 5 min. stoven. Voeg 400 g tomatenblokjes uit blik toe en kruid met Italiaanse kruidenmix. Bak de gevogeltereepjes in 2 eetl. olijfolie krokant. Kruid met peper en zout en meng met de pasta en de saus. Doe alles in een ovenschotel en bestrooi met wat geraspte kaas. Laat 5 min. gratineren in de oven. U kan de gevogeltereepjes vervangen door wokreepjes van varkensvlees.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 665 kcal
Vet 12.9 g
Koolhydraat 83.7 g
Eiwit 53.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Dolcetto | D.O.C. Monferrato | Castello del Poggio | Piemonte | Italië Wijn Chianti D.O.C.G. | Villa Sopita | Toscana | Italië

Bekijk het recept digitaal