Pasta met scampi's en rucola in pestoroomsaus
Pasta met scampi's en rucola in pestoroomsaus

Pasta met scampi's en rucola in pestoroomsaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 699 kcal
Vet 21.3 g
Verzadigd vet 5 g
Koolhydraat 83.7 g
Suiker 12.3 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 39.7 g
Zout 3.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst even onderdompelt in koud water). Dep droog.

  4. Rooster de pijnboompitten in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

  6. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de spirelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de scampi's 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en bak de sjalot en het knoflook glazig. Meng er de paprikablokjes onder en roerbak 5 min.

  11. Voeg de room en de pesto toe en laat nog 2 min. verder garen. Voeg de scampi's toe en verwarm 1 min.

  12. Meng de spirelli en de rucola onder de saus. Bestrooi met de pijnboompitten.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 100 g paprika in blokjes en snij 30 g gepelde scampi's in stukjes. 2 Kook 30 g spirelli met de paprika en de scampi's 10 min. in een bodempje water. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst even onderdompelt in koud water). Dep droog.

  4. Rooster de pijnboompitten in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

  6. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de spirelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de scampi's 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en bak de sjalot en het knoflook glazig. Meng er de paprikablokjes onder en roerbak 5 min.

  11. Voeg de room en de pesto toe en laat nog 2 min. verder garen. Voeg de scampi's toe en verwarm 1 min.

  12. Meng de spirelli en de rucola onder de saus. Bestrooi met de pijnboompitten.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 100 g paprika in blokjes en snij 30 g gepelde scampi's in stukjes. 2 Kook 30 g spirelli met de paprika en de scampi's 10 min. in een bodempje water. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 699 kcal
Vet 21.3 g
Verzadigd vet 5 g
Koolhydraat 83.7 g
Suiker 12.3 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 39.7 g
Zout 3.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Paix Dieu Tripel Blond abdijbier Wijn Argento Chardonnay Mendoza - Argentinië

Bekijk het recept digitaal