- Bewaar

- Bewaar
Pasta met sinaasappelsaus, witloof en venkel
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine du Clos Pichard A.C. Saint-Nicolas de Bourgueil Wijn Rode loirewijn, fris en fruitig. Fijn boeket met toetsen van rood fruit. Jong drinken, op keldertemperatuur. Wijn Château Mauléon Caramany A.C. Côtes du Roussillon Villages Wijn Zeer geslaagde en prettige Zuid-Franse wijn: gecorseerd, soepel, elegant en aangenaam fruitig
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Laat de rozijnen weken in het sap van 1 sinaasappel gedurende 10 min.
-
Pers de rest van de sinaasappelen. Snipper de sjalot fijn.
-
Verwijder eventueel het buitenste, draderige blad van de venkel. Snij in twee, leg op het snijvlak en snij in heel dunne plakjes.
-
Snij de witloofstronken in twee en verwijder de harde, bittere kern. Snij in stukken van 1 cm.
-
Laat in een ruime kookpan de boter smelten. Stoof er het sjalotje in gedurende een minuut, zonder te kleuren.
-
Voeg het gesneden witloof en de venkel toe en laat een tweetal min. stoven op een matig vuur. Roer geregeld om en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Strooi er de suiker over en laat nog een tweetal min. stoven.
-
Leng aan met het sinaasappelsap en de geweekte rozijnen met het sap. Dek af en laat gedurende 15 min. op een zacht vuurtje sudderen.
-
Kook intussen de pasta gaar in 5 L lichtgezouten water gedurende 9 min. Giet af en laat uitlekken.
-
Meng de verse kaas, het bieslook en de peterselie onder de gestoofde groenten en laat goed doorwarmen. Let erop dat de saus niet meer kookt, want anders gaat ze schiften.
-
Verdeel de deegwaren over diepe borden en schep er de groentesaus over.
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine du Clos Pichard A.C. Saint-Nicolas de Bourgueil Wijn Rode loirewijn, fris en fruitig. Fijn boeket met toetsen van rood fruit. Jong drinken, op keldertemperatuur. Wijn Château Mauléon Caramany A.C. Côtes du Roussillon Villages Wijn Zeer geslaagde en prettige Zuid-Franse wijn: gecorseerd, soepel, elegant en aangenaam fruitig
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Laat de rozijnen weken in het sap van 1 sinaasappel gedurende 10 min.
-
Pers de rest van de sinaasappelen. Snipper de sjalot fijn.
-
Verwijder eventueel het buitenste, draderige blad van de venkel. Snij in twee, leg op het snijvlak en snij in heel dunne plakjes.
-
Snij de witloofstronken in twee en verwijder de harde, bittere kern. Snij in stukken van 1 cm.
-
Laat in een ruime kookpan de boter smelten. Stoof er het sjalotje in gedurende een minuut, zonder te kleuren.
-
Voeg het gesneden witloof en de venkel toe en laat een tweetal min. stoven op een matig vuur. Roer geregeld om en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Strooi er de suiker over en laat nog een tweetal min. stoven.
-
Leng aan met het sinaasappelsap en de geweekte rozijnen met het sap. Dek af en laat gedurende 15 min. op een zacht vuurtje sudderen.
-
Kook intussen de pasta gaar in 5 L lichtgezouten water gedurende 9 min. Giet af en laat uitlekken.
-
Meng de verse kaas, het bieslook en de peterselie onder de gestoofde groenten en laat goed doorwarmen. Let erop dat de saus niet meer kookt, want anders gaat ze schiften.
-
Verdeel de deegwaren over diepe borden en schep er de groentesaus over.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine du Clos Pichard A.C. Saint-Nicolas de Bourgueil Wijn Rode loirewijn, fris en fruitig. Fijn boeket met toetsen van rood fruit. Jong drinken, op keldertemperatuur. Wijn Château Mauléon Caramany A.C. Côtes du Roussillon Villages Wijn Zeer geslaagde en prettige Zuid-Franse wijn: gecorseerd, soepel, elegant en aangenaam fruitig