Pasta met tonijn, boontjes en snoeptomaatjes
Pasta met tonijn, boontjes en snoeptomaatjes

Pasta met tonijn, boontjes en snoeptomaatjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 542 kcal
Vet 9.2 g
Verzadigd vet 1.7 g
Koolhydraat 81.8 g
Suiker 11.5 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 29.3 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Kook de eieren 10 min. gaar in water. Giet af en spoel onder koud water. Laat afkoelen en pel de eieren.

  4. Laat intussen de tonijn uitlekken.

  5. Snij de bonen en de snoeptomaatjes in 2.

  6. Snipper de sjalot fijn en meng onder de snoeptomaatjes. Kruid met peper en zout.

  7. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken.

  8. Bereiding:
  9. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 8 min. de boontjes toe. Giet af.

  10. Meng intussen de mayonaise met de yoghurt en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.

  11. Meng de snoeptomaatjes onder de pasta en de boontjes. Voeg de tonijn toe en roer er de yoghurtdressing onder.

  12. Afwerking:
  13. Snij de eieren in partjes en verdeel ze over de pasta. Bestrooi met de basilicumblaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Kook de eieren 10 min. gaar in water. Giet af en spoel onder koud water. Laat afkoelen en pel de eieren.

  4. Laat intussen de tonijn uitlekken.

  5. Snij de bonen en de snoeptomaatjes in 2.

  6. Snipper de sjalot fijn en meng onder de snoeptomaatjes. Kruid met peper en zout.

  7. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken.

  8. Bereiding:
  9. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 8 min. de boontjes toe. Giet af.

  10. Meng intussen de mayonaise met de yoghurt en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.

  11. Meng de snoeptomaatjes onder de pasta en de boontjes. Voeg de tonijn toe en roer er de yoghurtdressing onder.

  12. Afwerking:
  13. Snij de eieren in partjes en verdeel ze over de pasta. Bestrooi met de basilicumblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 542 kcal
Vet 9.2 g
Verzadigd vet 1.7 g
Koolhydraat 81.8 g
Suiker 11.5 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 29.3 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Tavel A.O.P. (rosé)

Bekijk het recept digitaal