Pasta met zalm, zongedroogde tomaten en pesto van veldsla
Pasta met zalm, zongedroogde tomaten en pesto van veldsla

Pasta met zalm, zongedroogde tomaten en pesto van veldsla

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 748 kcal
Vet 32.5 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 83 g
Suiker 10.8 g
Vezel 10.1 g
Eiwit 26 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Was de veldsla grondig en verwijder de worteltjes. Hou enkele blaadjes veldsla apart voor de afwerking.

  3. Snij de prei in de lengte in 2 en dan in reepjes.

  4. Laat de gedroogde tomaten uitlekken op keukenpapier en snij in kleine stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de prei ± 10 min. Kruid met peper en zout.

  8. Mix alle ingrediënten voor de pesto. Kruid met peper en zout.

  9. Snij het vruchtvlees van de avocado in fijne schijfjes.

  10. Meng de pasta met de prei en de gedroogde tomaten.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de avocado, de stukjes zalm en de pesto over de pasta. Werk af met blaadjes veldsla.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Was de veldsla grondig en verwijder de worteltjes. Hou enkele blaadjes veldsla apart voor de afwerking.

  3. Snij de prei in de lengte in 2 en dan in reepjes.

  4. Laat de gedroogde tomaten uitlekken op keukenpapier en snij in kleine stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de prei ± 10 min. Kruid met peper en zout.

  8. Mix alle ingrediënten voor de pesto. Kruid met peper en zout.

  9. Snij het vruchtvlees van de avocado in fijne schijfjes.

  10. Meng de pasta met de prei en de gedroogde tomaten.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de avocado, de stukjes zalm en de pesto over de pasta. Werk af met blaadjes veldsla.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 748 kcal
Vet 32.5 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 83 g
Suiker 10.8 g
Vezel 10.1 g
Eiwit 26 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Rood Trappistenbier Wijn Emiliana Adobe Reserva Chardonnay D.O. Casablanca Valley Chili

Bekijk het recept digitaal