Pasta pesto met kalkoen en witloof
Pasta pesto met kalkoen en witloof

Pasta pesto met kalkoen en witloof

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 955 kcal
Vet 42.1 g
Verzadigd vet 19.9 g
Koolhydraat 81 g
Suiker 10.6 g
Vezel 8.3 g
Eiwit 58.9 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de harde kern uit het witloof en snij de rest in stukken.

  4. Rasp de parmezaan fijn.

  5. Snij de kalkoenensneden in hapklare stukken.

  6. Snij de pancetta in reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken. Meng er de pesto onder.

  9. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het witloof 8 min. Kruid met zwarte peper en zout. Meng de room eronder.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de pancettareepjes 5 min. Haal uit de pan.

  11. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde braadpan en bak de stukken kalkoen ± 10 min. Kruid met zwarte peper en zout. Meng samen met het witloof en de pancetta onder de pasta.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de parmezaan

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de harde kern uit het witloof en snij de rest in stukken.

  4. Rasp de parmezaan fijn.

  5. Snij de kalkoenensneden in hapklare stukken.

  6. Snij de pancetta in reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken. Meng er de pesto onder.

  9. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het witloof 8 min. Kruid met zwarte peper en zout. Meng de room eronder.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de pancettareepjes 5 min. Haal uit de pan.

  11. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde braadpan en bak de stukken kalkoen ± 10 min. Kruid met zwarte peper en zout. Meng samen met het witloof en de pancetta onder de pasta.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de parmezaan

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 955 kcal
Vet 42.1 g
Verzadigd vet 19.9 g
Koolhydraat 81 g
Suiker 10.6 g
Vezel 8.3 g
Eiwit 58.9 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Leyda Pinot Noir Reserva D.O. Leyda Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal