Pasta `tuna' met courgette en kerstomaat

Pasta `tuna' met courgette en kerstomaat

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 639 kcal
Vet 21.9 g
Koolhydraat 79.5 g
Eiwit 30 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de ongeschilde courgettes in staafjes van ± 3 cm lang en 1 cm dik.

  4. Snij de kerstomaten in 4.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Hak de blaadjes van de oregano grof.

  7. Rasp de parmezaan.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olie uit het blik tonijn in een pan. Stoof de stukjes courgette, het knoflook en de oregano 15 min. afgedekt op een zacht vuur.

  10. Kook ondertussen de tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Doe de tonijn en de partjes kerstomaat bij de courgettes en laat nog enkele min. stoven. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg de pasta toe en meng goed.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de geraspte parmezaan.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de ongeschilde courgettes in staafjes van ± 3 cm lang en 1 cm dik.

  4. Snij de kerstomaten in 4.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Hak de blaadjes van de oregano grof.

  7. Rasp de parmezaan.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olie uit het blik tonijn in een pan. Stoof de stukjes courgette, het knoflook en de oregano 15 min. afgedekt op een zacht vuur.

  10. Kook ondertussen de tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Doe de tonijn en de partjes kerstomaat bij de courgettes en laat nog enkele min. stoven. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg de pasta toe en meng goed.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de geraspte parmezaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 639 kcal
Vet 21.9 g
Koolhydraat 79.5 g
Eiwit 30 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Primus Pilsbier Wijn Mâcon-Villages A.O.P. `Grande Réserve' Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal