Pastagratin
Pastagratin

Pastagratin

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de halve ui en de gedroogde tomaten fijn.

  3. Snij de mozzarella in fijne schijfjes.

  4. Hak de champignons heel fijn.

  5. Meng de pesto met 6 eetl. lichte room en de stukjes gedroogde tomaten.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de ui 2 à 3 min. glazig.

  9. Voeg het gehakt toe en maak het los met een vork. Bak gaar en roer regelmatig.

  10. Voeg de diepgevroren prei, de fijngehakte champignons, de tomatenpuree en een beetje water toe. Kruid met peper en zout. Meng goed, dek af en laat ± 15 min. pruttelen op een zacht vuur.

  11. Kook intussen de pasta gaar in water met het bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng met de olijfolie.

  12. Voeg de rest van de room en de diepgevroren tomatenblokjes toe aan het gehakt. Meng goed en laat nog 2 à 3 min. op het vuur staan. Kruid eventueel bij met peper en zout.

  13. Doe een laag pasta in een grote ovenschaal, bedek met een laag gehakt en de helft van de pestosaus. Bedek opnieuw met een laag pasta, een laag gehakt en de rest van de pestosaus.

  14. Leg er de schijfjes mozzarella op en bestrooi met paprikapoeder.

  15. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven en laat even kleuren onder de grill voor een goudbruin korstje.

  16. Afwerking:
  17. Werk af met sprietjes bieslook en dien op met stokbrood of ciabatta.

Combineer
  • Bereiding

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de halve ui en de gedroogde tomaten fijn.

  3. Snij de mozzarella in fijne schijfjes.

  4. Hak de champignons heel fijn.

  5. Meng de pesto met 6 eetl. lichte room en de stukjes gedroogde tomaten.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de ui 2 à 3 min. glazig.

  9. Voeg het gehakt toe en maak het los met een vork. Bak gaar en roer regelmatig.

  10. Voeg de diepgevroren prei, de fijngehakte champignons, de tomatenpuree en een beetje water toe. Kruid met peper en zout. Meng goed, dek af en laat ± 15 min. pruttelen op een zacht vuur.

  11. Kook intussen de pasta gaar in water met het bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng met de olijfolie.

  12. Voeg de rest van de room en de diepgevroren tomatenblokjes toe aan het gehakt. Meng goed en laat nog 2 à 3 min. op het vuur staan. Kruid eventueel bij met peper en zout.

  13. Doe een laag pasta in een grote ovenschaal, bedek met een laag gehakt en de helft van de pestosaus. Bedek opnieuw met een laag pasta, een laag gehakt en de rest van de pestosaus.

  14. Leg er de schijfjes mozzarella op en bestrooi met paprikapoeder.

  15. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven en laat even kleuren onder de grill voor een goudbruin korstje.

  16. Afwerking:
  17. Werk af met sprietjes bieslook en dien op met stokbrood of ciabatta.

Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vedett Extra Blond Wijn Toscana Rosso I.G.T. - Santa Martina Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari - Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal