- Bewaar

- Bewaar
Pastasalade met courgette en mozzarella (glutenvrij)
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min. + afkoelen)
-
Kook de pasta beetgaar in water samen met het bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking). Laat uitlekken. Meng 1 eetl. olijfolie onder de pasta en laat afkoelen.
-
Snij intussen de ongeschilde courgette in blokjes. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de courgetteblokjes 6 min. Kruid met de marjolein, peper en zout. Roer voorzichtig onder de pasta.
-
Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes en de artisjok harten in 4.
-
Snij de tomaten en de mozzarella in blokjes.
-
Snij de parmezaan in dunne schilfers met een dunschiller.
-
Bak de pijnboompitten kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Meng de reepjes gedroogde tomaat, de tomatenblokjes en de artisjokken onder de pasta. Voeg ook de parmezaanschilfers, de mozzarellablokjes en de pijnboompitten toe.
-
Doe er vlak voor het opdienen de rucola bij. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
- Heerlijk bij gebakken kip. - Houdt u van knoflook, voeg dan nog 1 à 2 geperste knoflookteentjes toe. - Kook de pasta niet te gaar. In salades wordt pasta wat weker als u mayonaise of vinaigrette toevoegt. - Laat de pasta volledig afkoelen voor u de salade mengt.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min. + afkoelen)
-
Kook de pasta beetgaar in water samen met het bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking). Laat uitlekken. Meng 1 eetl. olijfolie onder de pasta en laat afkoelen.
-
Snij intussen de ongeschilde courgette in blokjes. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de courgetteblokjes 6 min. Kruid met de marjolein, peper en zout. Roer voorzichtig onder de pasta.
-
Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes en de artisjok harten in 4.
-
Snij de tomaten en de mozzarella in blokjes.
-
Snij de parmezaan in dunne schilfers met een dunschiller.
-
Bak de pijnboompitten kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Meng de reepjes gedroogde tomaat, de tomatenblokjes en de artisjokken onder de pasta. Voeg ook de parmezaanschilfers, de mozzarellablokjes en de pijnboompitten toe.
-
Doe er vlak voor het opdienen de rucola bij. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
- Heerlijk bij gebakken kip. - Houdt u van knoflook, voeg dan nog 1 à 2 geperste knoflookteentjes toe. - Kook de pasta niet te gaar. In salades wordt pasta wat weker als u mayonaise of vinaigrette toevoegt. - Laat de pasta volledig afkoelen voor u de salade mengt.