Pastasalade met courgette en mozzarella (glutenvrij)
Pastasalade met courgette en mozzarella (glutenvrij)

Pastasalade met courgette en mozzarella (glutenvrij)

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 659 kcal
Vet 39.4 g
Koolhydraat 54.6 g
Eiwit 19.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min. + afkoelen)

  3. Kook de pasta beetgaar in water samen met het bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking). Laat uitlekken. Meng 1 eetl. olijfolie onder de pasta en laat afkoelen.

  4. Snij intussen de ongeschilde courgette in blokjes. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de courgetteblokjes 6 min. Kruid met de marjolein, peper en zout. Roer voorzichtig onder de pasta.

  5. Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes en de artisjok harten in 4.

  6. Snij de tomaten en de mozzarella in blokjes.

  7. Snij de parmezaan in dunne schilfers met een dunschiller.

  8. Bak de pijnboompitten kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  9. Bereiding:
  10. Meng de reepjes gedroogde tomaat, de tomatenblokjes en de artisjokken onder de pasta. Voeg ook de parmezaanschilfers, de mozzarellablokjes en de pijnboompitten toe.

  11. Doe er vlak voor het opdienen de rucola bij. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

Tip

- Heerlijk bij gebakken kip. - Houdt u van knoflook, voeg dan nog 1 à 2 geperste knoflookteentjes toe. - Kook de pasta niet te gaar. In salades wordt pasta wat weker als u mayonaise of vinaigrette toevoegt. - Laat de pasta volledig afkoelen voor u de salade mengt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min. + afkoelen)

  3. Kook de pasta beetgaar in water samen met het bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking). Laat uitlekken. Meng 1 eetl. olijfolie onder de pasta en laat afkoelen.

  4. Snij intussen de ongeschilde courgette in blokjes. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de courgetteblokjes 6 min. Kruid met de marjolein, peper en zout. Roer voorzichtig onder de pasta.

  5. Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes en de artisjok harten in 4.

  6. Snij de tomaten en de mozzarella in blokjes.

  7. Snij de parmezaan in dunne schilfers met een dunschiller.

  8. Bak de pijnboompitten kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  9. Bereiding:
  10. Meng de reepjes gedroogde tomaat, de tomatenblokjes en de artisjokken onder de pasta. Voeg ook de parmezaanschilfers, de mozzarellablokjes en de pijnboompitten toe.

  11. Doe er vlak voor het opdienen de rucola bij. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

Tip

- Heerlijk bij gebakken kip. - Houdt u van knoflook, voeg dan nog 1 à 2 geperste knoflookteentjes toe. - Kook de pasta niet te gaar. In salades wordt pasta wat weker als u mayonaise of vinaigrette toevoegt. - Laat de pasta volledig afkoelen voor u de salade mengt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 659 kcal
Vet 39.4 g
Koolhydraat 54.6 g
Eiwit 19.9 g

Bekijk het recept digitaal