Pastasalade met gamba's
Pastasalade met gamba's

Pastasalade met gamba's

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 561 kcal
Vet 18.4 g
Koolhydraat 73.3 g
Eiwit 25.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gamba's oppervlakkig ontdooien. Dep droog en bestrooi met het paprikapoeder en cayennepeper.

  3. Bereiding:
  4. Kook de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  5. Meng ondertussen 4 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn en sojasaus.

  6. Snij de tomaten in 6 of 8 partjes, hak de rucola grof en snij de halve rode ui in fijne halvemaantjes.

  7. Giet de pasta af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken.

  8. Giet de vinaigrette over de pasta en meng met de tomatenpartjes, de grof gehakte rucola en de rode ui.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de gamba's 3 à 4 min. aan elke kant. Laat even afkoelen.

  10. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de lauwe gamba's over de pastasalade en garneer met geroosterde pijnboompitten. Serveer de salade lauw of koud.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gamba's oppervlakkig ontdooien. Dep droog en bestrooi met het paprikapoeder en cayennepeper.

  3. Bereiding:
  4. Kook de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  5. Meng ondertussen 4 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn en sojasaus.

  6. Snij de tomaten in 6 of 8 partjes, hak de rucola grof en snij de halve rode ui in fijne halvemaantjes.

  7. Giet de pasta af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken.

  8. Giet de vinaigrette over de pasta en meng met de tomatenpartjes, de grof gehakte rucola en de rode ui.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de gamba's 3 à 4 min. aan elke kant. Laat even afkoelen.

  10. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de lauwe gamba's over de pastasalade en garneer met geroosterde pijnboompitten. Serveer de salade lauw of koud.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 561 kcal
Vet 18.4 g
Koolhydraat 73.3 g
Eiwit 25.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Witbier Wijn Pecorino I.G.T. Terre di Chieti Umani Ronchi Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal