Pastasalade met groenterolletjes, romige avocadodressing en aardbei
Pastasalade met groenterolletjes, romige avocadodressing en aardbei

Pastasalade met groenterolletjes, romige avocadodressing en aardbei

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 547 kcal
Vet 30.3 g
Verzadigd vet 6.3 g
Koolhydraat 47.1 g
Suiker 10 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 17.1 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de tomaatjes in 2. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snij de aardbeien in de lengte in 2 of in 4, afhankelijk van de grootte.

  3. Snij de halve courgette in de lengte in 2. Schraap er de zaadjes uit met een lepel. Schil de wortelen. Snij de courgette en de wortelen in lange, fijne linten met een dunschiller en rol op.

  4. Rasp schilfers van de pecorino met een dunschiller.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 4 min. de broccoliroosjes toe en laat onafgedekt koken. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken en afkoelen.

  7. Maak intussen de dressing: pers de limoen en plet het vruchtvlees van de avocado. Meng de avocado met het limoensap, de pesto en de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  8. Meng de dressing onder de pasta. Voeg de tomaten en de aardbeien toe. Meng door elkaar en verdeel er de wortel- en courgetterolletjes over.

  9. Bestrooi met de pecorino en de pompoenpitten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de tomaatjes in 2. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snij de aardbeien in de lengte in 2 of in 4, afhankelijk van de grootte.

  3. Snij de halve courgette in de lengte in 2. Schraap er de zaadjes uit met een lepel. Schil de wortelen. Snij de courgette en de wortelen in lange, fijne linten met een dunschiller en rol op.

  4. Rasp schilfers van de pecorino met een dunschiller.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 4 min. de broccoliroosjes toe en laat onafgedekt koken. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken en afkoelen.

  7. Maak intussen de dressing: pers de limoen en plet het vruchtvlees van de avocado. Meng de avocado met het limoensap, de pesto en de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  8. Meng de dressing onder de pasta. Voeg de tomaten en de aardbeien toe. Meng door elkaar en verdeel er de wortel- en courgetterolletjes over.

  9. Bestrooi met de pecorino en de pompoenpitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 547 kcal
Vet 30.3 g
Verzadigd vet 6.3 g
Koolhydraat 47.1 g
Suiker 10 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 17.1 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Giorgio Gieco Malbec `Single Vineyard' Mendoza - Argentinië

Bekijk het recept digitaal