Pastasalade met rosbief en 3 groene groenten
Pastasalade met rosbief en 3 groene groenten

Pastasalade met rosbief en 3 groene groenten

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 796 kcal
Vet 42.2 g
Koolhydraat 66.7 g
Eiwit 36.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Breng een pan lichtgezouten water aan de kook en kruid met tijm en laurier. Doe er de diepgevroren erwtjes bij en breng opnieuw aan de kook. Dek af en laat 5 min. koken. Doe er dan de boontjes bij (diepvriesboontjes hoeft u niet te laten ontdooien), breng aan de kook en laat opnieuw 5 à 10 min. koken (zonder deksel, zo blijven de boontjes mooi groen). Laat uitlekken en afkoelen.

  3. Snij de halve aubergine in sneden van 0,5 cm dikte. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de aubergineschijfjes 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid de aubergineschijfjes met zout, leg ze op een bord en laat afkoelen. Snij elk schijfje middendoor.

  4. Snij de courgette in fijne sneetjes.

  5. Kook de tagliatelle in lichtgezouten water, gedurende ± 8 min. Laat volledig afkoelen.

  6. Snij de kaas in blokjes van 1 cm.

  7. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.

  8. Bereiding:
  9. Meng de groenten en de kaas en doe er 2/3 van de vinaigrette bij.

  10. Meng de rest van de vinaigrette onder de tagliatelle.

  11. Bereid de saus: plet de kaas en meng onder de andere ingrediënten. Kruid met peper. Indien nodig kunt u de saus wat aanlengen met olijfolie.

  12. Afwerking:
  13. Schik de tagliatelle op een schotel. Verdeel de groenten over de pasta en bedek met kleine stukjes rosbief. Geef er de saus bij en een groene salade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Breng een pan lichtgezouten water aan de kook en kruid met tijm en laurier. Doe er de diepgevroren erwtjes bij en breng opnieuw aan de kook. Dek af en laat 5 min. koken. Doe er dan de boontjes bij (diepvriesboontjes hoeft u niet te laten ontdooien), breng aan de kook en laat opnieuw 5 à 10 min. koken (zonder deksel, zo blijven de boontjes mooi groen). Laat uitlekken en afkoelen.

  3. Snij de halve aubergine in sneden van 0,5 cm dikte. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de aubergineschijfjes 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid de aubergineschijfjes met zout, leg ze op een bord en laat afkoelen. Snij elk schijfje middendoor.

  4. Snij de courgette in fijne sneetjes.

  5. Kook de tagliatelle in lichtgezouten water, gedurende ± 8 min. Laat volledig afkoelen.

  6. Snij de kaas in blokjes van 1 cm.

  7. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.

  8. Bereiding:
  9. Meng de groenten en de kaas en doe er 2/3 van de vinaigrette bij.

  10. Meng de rest van de vinaigrette onder de tagliatelle.

  11. Bereid de saus: plet de kaas en meng onder de andere ingrediënten. Kruid met peper. Indien nodig kunt u de saus wat aanlengen met olijfolie.

  12. Afwerking:
  13. Schik de tagliatelle op een schotel. Verdeel de groenten over de pasta en bedek met kleine stukjes rosbief. Geef er de saus bij en een groene salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 796 kcal
Vet 42.2 g
Koolhydraat 66.7 g
Eiwit 36.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Uitstekende rode wijn uit de Abruzzen (Midden-Italië) met een robijnrode kleur, een fijne neus en een zachte, aangenaam fruitige smaak. Wijn Domaine de Malaven A.C. Tavel Wijn Grote rosé uit het Franse Rhônegebied: fruitig, geurig, aangenaam droog en krachtig. Koel schenken.

Bekijk het recept digitaal