Pastasalade op z'n Luiks
Pastasalade op z'n Luiks

Pastasalade op z'n Luiks

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 986 kcal
Vet 44.4 g
Koolhydraat 107.3 g
Eiwit 38.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kerstomaten in twee.

  3. Bereiding:
  4. Breng in een ruime kookpan lichtgezouten water aan de kook. Als u verse prinsessenbonen gebruikt, voeg ze toe en laat ze 5 min. zonder deksel koken.

  5. Doe er de pasta bij, en eventueel de diepgevroren prinsessenbonen. Laat 13 min. koken.

  6. Giet af en laat licht afkoelen onder koud stromend water. Doe in een slakom en voeg de stukjes kerstomaat toe. Meng en kruid met peper.

  7. Verhit intussen de wok of een brede braadpan en bak de spekblokjes krokant op een hevig vuur. Voeg halverwege de Luikse siroop toe en meng goed.

  8. Schep het spek op de pastasalade en giet de rodewijnazijn in de wok of de braadpan. Schraap de braadresten goed los en giet ze over het spek.

  9. Afwerking:
  10. Meng de salade goed en dien onmiddellijk op. Geef er sneetjes ciabatta of bruin brood bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kerstomaten in twee.

  3. Bereiding:
  4. Breng in een ruime kookpan lichtgezouten water aan de kook. Als u verse prinsessenbonen gebruikt, voeg ze toe en laat ze 5 min. zonder deksel koken.

  5. Doe er de pasta bij, en eventueel de diepgevroren prinsessenbonen. Laat 13 min. koken.

  6. Giet af en laat licht afkoelen onder koud stromend water. Doe in een slakom en voeg de stukjes kerstomaat toe. Meng en kruid met peper.

  7. Verhit intussen de wok of een brede braadpan en bak de spekblokjes krokant op een hevig vuur. Voeg halverwege de Luikse siroop toe en meng goed.

  8. Schep het spek op de pastasalade en giet de rodewijnazijn in de wok of de braadpan. Schraap de braadresten goed los en giet ze over het spek.

  9. Afwerking:
  10. Meng de salade goed en dien onmiddellijk op. Geef er sneetjes ciabatta of bruin brood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 986 kcal
Vet 44.4 g
Koolhydraat 107.3 g
Eiwit 38.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Gris Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Droge witte moezelwijn van de auxerroisdruif met gespierde en zeer aromatische smaak.

Bekijk het recept digitaal