Pastaslaatje met gegrilde groenten en veggienaise
Pastaslaatje met gegrilde groenten en veggienaise

Pastaslaatje met gegrilde groenten en veggienaise

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1069 kcal
Vet 61.5 g
Verzadigd vet 9.1 g
Koolhydraat 94.5 g
Suiker 10.6 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 29.8 g
Zout 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de gegrilde groenten volledig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij de snoeptomaten in 2. Meng de helft onder de kropsla.

  5. Hak de sjalot en het knoflook grof.

  6. Hou enkele blaadjes basilicum apart voor de afwerking.

  7. Scheur de serranoham in fijne reepjes.

  8. Bereiding:
  9. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie vepakking). Giet af en spoel onder koud water.

  10. Maak intussen de veggienaise: mix de mosterd met de sjalot, het knoflook, de wittewijnazijn, de sojadrink en het basilicum in een hoge maatbeker. Vul aan met 1,5 à 2 eetl. zonnebloemolie tot u de structuur van een mayonaise krijgt. Kruid met peper en zout.

  11. Verhit de olijfolie in een grillpan en bak de gegrilde groenten kort. Snij daarna in fijne reepjes.

  12. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  13. Meng de gegrilde groenten samen met 6 eetl. veggienaise en de rest van de snoeptomaatjes onder de pasta.

  14. Afwerking:
  15. Werk af met de pijnboompitten en de serranoham. Geef er het slaatje bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de gegrilde groenten volledig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij de snoeptomaten in 2. Meng de helft onder de kropsla.

  5. Hak de sjalot en het knoflook grof.

  6. Hou enkele blaadjes basilicum apart voor de afwerking.

  7. Scheur de serranoham in fijne reepjes.

  8. Bereiding:
  9. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie vepakking). Giet af en spoel onder koud water.

  10. Maak intussen de veggienaise: mix de mosterd met de sjalot, het knoflook, de wittewijnazijn, de sojadrink en het basilicum in een hoge maatbeker. Vul aan met 1,5 à 2 eetl. zonnebloemolie tot u de structuur van een mayonaise krijgt. Kruid met peper en zout.

  11. Verhit de olijfolie in een grillpan en bak de gegrilde groenten kort. Snij daarna in fijne reepjes.

  12. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  13. Meng de gegrilde groenten samen met 6 eetl. veggienaise en de rest van de snoeptomaatjes onder de pasta.

  14. Afwerking:
  15. Werk af met de pijnboompitten en de serranoham. Geef er het slaatje bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1069 kcal
Vet 61.5 g
Verzadigd vet 9.1 g
Koolhydraat 94.5 g
Suiker 10.6 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 29.8 g
Zout 2.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Filou Sterk blond bier Wijn El Coto Rosado D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal