Pastinaakcrème met waterkerscoulis en pancetta-crumble
Pastinaakcrème met waterkerscoulis en pancetta-crumble

Pastinaakcrème met waterkerscoulis en pancetta-crumble

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 621 kcal
Vet 45.5 g
Verzadigd vet 10.5 g
Koolhydraat 35.2 g
Suiker 18.6 g
Vezel 11.2 g
Eiwit 12.1 g
Zout 3.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de pastinaak, de appel en de aardappel en snij in blokjes van ± 2 cm.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Snij het groen van de prei en snij het preiwit in fijne reepjes.

  6. Hak de waterkers en de peterselie grof. Hou enkele blaadjes waterkers opzij voor de afwerking.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de pancetta over een bakplaat met bakpapier en zet 7 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui, de prei, de helft van het knoflook, de aardappel, de pastinaak en de appel 5 min. al roerend. Blus met de kippenbouillon en laat 20 à 25 min. koken. Mix fijn en voeg de room toe. Kruid met peper en zout.

  11. Mix intussen de platte peterselie, de waterkers en de rest van het knoflook met 1,5 dl olijfolie en 3 à 4 eetl. water. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de soep over kommen, voeg wat waterkerscoulis toe en verkruimel er wat pancetta over. Werk af met de blaadjes waterkers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de pastinaak, de appel en de aardappel en snij in blokjes van ± 2 cm.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Snij het groen van de prei en snij het preiwit in fijne reepjes.

  6. Hak de waterkers en de peterselie grof. Hou enkele blaadjes waterkers opzij voor de afwerking.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de pancetta over een bakplaat met bakpapier en zet 7 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui, de prei, de helft van het knoflook, de aardappel, de pastinaak en de appel 5 min. al roerend. Blus met de kippenbouillon en laat 20 à 25 min. koken. Mix fijn en voeg de room toe. Kruid met peper en zout.

  11. Mix intussen de platte peterselie, de waterkers en de rest van het knoflook met 1,5 dl olijfolie en 3 à 4 eetl. water. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de soep over kommen, voeg wat waterkerscoulis toe en verkruimel er wat pancetta over. Werk af met de blaadjes waterkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 621 kcal
Vet 45.5 g
Verzadigd vet 10.5 g
Koolhydraat 35.2 g
Suiker 18.6 g
Vezel 11.2 g
Eiwit 12.1 g
Zout 3.7 g

Bekijk het recept digitaal