- Bewaar

- Bewaar
Pastinaakcrème met waterkerscoulis en pancetta-crumble
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de pastinaak, de appel en de aardappel en snij in blokjes van ± 2 cm.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij het groen van de prei en snij het preiwit in fijne reepjes.
-
Hak de waterkers en de peterselie grof. Hou enkele blaadjes waterkers opzij voor de afwerking.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de pancetta over een bakplaat met bakpapier en zet 7 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui, de prei, de helft van het knoflook, de aardappel, de pastinaak en de appel 5 min. al roerend. Blus met de kippenbouillon en laat 20 à 25 min. koken. Mix fijn en voeg de room toe. Kruid met peper en zout.
-
Mix intussen de platte peterselie, de waterkers en de rest van het knoflook met 1,5 dl olijfolie en 3 à 4 eetl. water. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over kommen, voeg wat waterkerscoulis toe en verkruimel er wat pancetta over. Werk af met de blaadjes waterkers.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de pastinaak, de appel en de aardappel en snij in blokjes van ± 2 cm.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij het groen van de prei en snij het preiwit in fijne reepjes.
-
Hak de waterkers en de peterselie grof. Hou enkele blaadjes waterkers opzij voor de afwerking.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de pancetta over een bakplaat met bakpapier en zet 7 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui, de prei, de helft van het knoflook, de aardappel, de pastinaak en de appel 5 min. al roerend. Blus met de kippenbouillon en laat 20 à 25 min. koken. Mix fijn en voeg de room toe. Kruid met peper en zout.
-
Mix intussen de platte peterselie, de waterkers en de rest van het knoflook met 1,5 dl olijfolie en 3 à 4 eetl. water. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over kommen, voeg wat waterkerscoulis toe en verkruimel er wat pancetta over. Werk af met de blaadjes waterkers.