Pastinaakmousse met peer en walnoten
Pastinaakmousse met peer en walnoten

Pastinaakmousse met peer en walnoten

35 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 522 kcal
Vet 43.4 g
Koolhydraat 21.5 g
Eiwit 10.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de pastinaak en snij in blokjes van 1 cm.

  3. Snij 2 ongeschilde peren in blokjes en besprenkel met het sap van 1/2 limoen.

  4. Snij de derde ongeschilde peer in de lengte in 4. Besprenkel ook met wat limoensap.

  5. Hak de walnoten grof.

  6. Scheid de eiwitten van de eidooiers.

  7. Bereiding:
  8. Kook de blokjes pastinaak 10 min. in lichtgezouten water.

  9. Giet de pastinaak af en mix tot een gladde massa. Roer er de mascarpone en de eidooiers onder.

  10. Klop de eiwitten stijf en meng onder het pastinaakmengsel. Kruid met peper en zout.

  11. Verdeel de blokjes peer samen met de walnoten over mooie glazen.

  12. Lepel er de pastinaakmousse over.

  13. Afwerking:
  14. Serveer koud met grissini of een stukje brood. Garneer met 1/4 stuk peer.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de pastinaak en snij in blokjes van 1 cm.

  3. Snij 2 ongeschilde peren in blokjes en besprenkel met het sap van 1/2 limoen.

  4. Snij de derde ongeschilde peer in de lengte in 4. Besprenkel ook met wat limoensap.

  5. Hak de walnoten grof.

  6. Scheid de eiwitten van de eidooiers.

  7. Bereiding:
  8. Kook de blokjes pastinaak 10 min. in lichtgezouten water.

  9. Giet de pastinaak af en mix tot een gladde massa. Roer er de mascarpone en de eidooiers onder.

  10. Klop de eiwitten stijf en meng onder het pastinaakmengsel. Kruid met peper en zout.

  11. Verdeel de blokjes peer samen met de walnoten over mooie glazen.

  12. Lepel er de pastinaakmousse over.

  13. Afwerking:
  14. Serveer koud met grissini of een stukje brood. Garneer met 1/4 stuk peer.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 522 kcal
Vet 43.4 g
Koolhydraat 21.5 g
Eiwit 10.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Gris 1er Cru A.C. Moselle luxembourgeoise De laat geoogste pinotgrisdruiven zorgen voor een heel aromatische, ronde en evenwichtige wijn.

Bekijk het recept digitaal