Pastitsio
Pastitsio

Pastitsio

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1090 kcal
Vet 49.3 g
Koolhydraat 104.5 g
Eiwit 51.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Bereiding:
  4. Kook de pasta gaar in 4 L lichtgezouten water (1 min. minder dan vermeld op de verpakking, hij mag nog licht krokant zijn). Giet af en spoel onder koud stromend water. Roer er de tijm onder.

  5. Verhit ondertussen de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg beetje bij beetje het gehakt toe, plet fijn met een vork tot het korrelig is en bak goudbruin gedurende ± 5 min.

  6. Overgiet met de witte wijn en voeg de laurier toe. Kruid met kaneel, peper en zout. Laat 2 min. sudderen tot de wijn verdampt is.

  7. Voeg de tomatenstukjes toe en overgiet met 2 dl water. Laat afgedekt 10 min. sudderen. De bereiding mag nog vochtig zijn.

  8. Doe de helft van de pasta in een grote ovenschotel en giet er de tomatensaus met gehakt over. Bedek met de andere helft van de pasta en druk goed aan.

  9. Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat 2 min. bakken.

  10. Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe en laat sudderen tot de melk indikt. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Verdeel de saus over de pasta en bestrooi met het paneermeel. Schuif 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven, tot er een goudbruin korstje verschijnt.

  12. Afwerking:
  13. Dien onmiddellijk op met een salade.

Tip

vooraf klaar Als u de schotel vooraf klaarmaakt, zet hem dan 35 à 40 min. in de oven op het moment zelf.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Bereiding:
  4. Kook de pasta gaar in 4 L lichtgezouten water (1 min. minder dan vermeld op de verpakking, hij mag nog licht krokant zijn). Giet af en spoel onder koud stromend water. Roer er de tijm onder.

  5. Verhit ondertussen de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg beetje bij beetje het gehakt toe, plet fijn met een vork tot het korrelig is en bak goudbruin gedurende ± 5 min.

  6. Overgiet met de witte wijn en voeg de laurier toe. Kruid met kaneel, peper en zout. Laat 2 min. sudderen tot de wijn verdampt is.

  7. Voeg de tomatenstukjes toe en overgiet met 2 dl water. Laat afgedekt 10 min. sudderen. De bereiding mag nog vochtig zijn.

  8. Doe de helft van de pasta in een grote ovenschotel en giet er de tomatensaus met gehakt over. Bedek met de andere helft van de pasta en druk goed aan.

  9. Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat 2 min. bakken.

  10. Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe en laat sudderen tot de melk indikt. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Verdeel de saus over de pasta en bestrooi met het paneermeel. Schuif 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven, tot er een goudbruin korstje verschijnt.

  12. Afwerking:
  13. Dien onmiddellijk op met een salade.

Tip

vooraf klaar Als u de schotel vooraf klaarmaakt, zet hem dan 35 à 40 min. in de oven op het moment zelf.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1090 kcal
Vet 49.3 g
Koolhydraat 104.5 g
Eiwit 51.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Duas Uvas rood Vinho Regional Estremadura Portugal Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal