Patatas bravas
Patatas bravas

Patatas bravas

25 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 379 kcal
Vet 24.9 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 30.7 g
Suiker 6.9 g
Vezel 3.5 g
Eiwit 4.1 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5min)

  3. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  4. Hak de platte peterselie grof.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een pan (met een dikke bodem) en stoof de ui en het knoflook 1 min. Voeg de aardappelen toe en laat 5 min. meestoven.

  7. Giet er de kerstomatensalsa en de wijn bij. Kruid met het paprikapoeder, de cayennepeper en wat zout. Laat nog ± 5 min. stoven.

  8. Werk af met de platte peterselie en serveer met de aioli.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5min)

  3. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  4. Hak de platte peterselie grof.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een pan (met een dikke bodem) en stoof de ui en het knoflook 1 min. Voeg de aardappelen toe en laat 5 min. meestoven.

  7. Giet er de kerstomatensalsa en de wijn bij. Kruid met het paprikapoeder, de cayennepeper en wat zout. Laat nog ± 5 min. stoven.

  8. Werk af met de platte peterselie en serveer met de aioli.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 379 kcal
Vet 24.9 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 30.7 g
Suiker 6.9 g
Vezel 3.5 g
Eiwit 4.1 g
Zout 0.7 g

Bekijk het recept digitaal