Pecanrolletjes met appelmoes
Pecanrolletjes met appelmoes

Pecanrolletjes met appelmoes

Ontbijt
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 271 kcal
Vet 12.3 g
Verzadigd vet 3.1 g
Koolhydraat 34.6 g
Suiker 15.9 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 5.5 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min. + 1 u. rusten + 20 min. in de oven
  2. Zeef de bloem boven een mengkom en en meng er de gist onder. Voeg de melk, de suiker, de zonnebloemolie en de verse kaas toe en kneed 5 min. tot een stevige, gladde massa. Maak een bol van het deeg, dek af met een schone keukenhanddoek en laat 30 min. rusten op kamertemperatuur.

  3. Hak intussen de pecannoten grof. Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur.

  4. Bestrooi het werkblad met wat bloem en kneed het deeg 1 min. Rol uit tot een rechthoek van ± 25 op 30 cm. Bestrijk het deeg met de gesmolten boter.

  5. Verdeel de appelmoes en de pecannoten over het deeg en rol het in de lengte op. Snij de rol in 12 schuine stukjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Dek af met een schone keukenhanddoek en laat 30 min. rusten op kamertemperatuur.

  6. Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.

  7. Klop het ei los en bestrijk er de rolletjes mee. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min. + 1 u. rusten + 20 min. in de oven
  2. Zeef de bloem boven een mengkom en en meng er de gist onder. Voeg de melk, de suiker, de zonnebloemolie en de verse kaas toe en kneed 5 min. tot een stevige, gladde massa. Maak een bol van het deeg, dek af met een schone keukenhanddoek en laat 30 min. rusten op kamertemperatuur.

  3. Hak intussen de pecannoten grof. Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur.

  4. Bestrooi het werkblad met wat bloem en kneed het deeg 1 min. Rol uit tot een rechthoek van ± 25 op 30 cm. Bestrijk het deeg met de gesmolten boter.

  5. Verdeel de appelmoes en de pecannoten over het deeg en rol het in de lengte op. Snij de rol in 12 schuine stukjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Dek af met een schone keukenhanddoek en laat 30 min. rusten op kamertemperatuur.

  6. Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.

  7. Klop het ei los en bestrijk er de rolletjes mee. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 271 kcal
Vet 12.3 g
Verzadigd vet 3.1 g
Koolhydraat 34.6 g
Suiker 15.9 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 5.5 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal