- Bewaar

- Bewaar
Penne all' arrabbiata
Onze drankensuggesties
Wijn Salento I.G.T. - Negroamaro Rosato Piana del Sole - Puglia - Italië Wijn Monferrato D.O.C. - Dolcetto Castello del Poggio - Piemonte - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de knoflookteentjes en de rode uien fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als u van heel pikant houdt) en snipper fijn.
-
Ontpit de tomaten en snij in blokjes.
-
Hak de blaadjes van de platte peterselie fijn.
-
Rasp de parmezaan of de pecorino.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.
-
Voeg het fijngesnipperde pepertje toe en stoof nog 2 min.
-
Roer er de tomatenstukjes en de blokjes tomaat onder, dek af en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook ondertussen de penne beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Meng de rodewijnazijn onder de saus op het einde van de gaartijd.
-
Roer er de penne onder.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de geraspte kaas en de fijngesnipperde peterselie. Lekker met een groene salade of gebakken courgette- of aubergineschijfjes en een stukje brood.
Verdubbel de hoeveelheden voor de saus en vries een portie in. Die kan later van pas komen voor een snelle maaltijd. Arrabbiata is het Italiaanse woord voor `kwaad, vurig' en verwijst naar de rode pepertjes die deze pastasaus bijzonder pikant maken.
Onze drankensuggesties
Wijn Salento I.G.T. - Negroamaro Rosato Piana del Sole - Puglia - Italië Wijn Monferrato D.O.C. - Dolcetto Castello del Poggio - Piemonte - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de knoflookteentjes en de rode uien fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als u van heel pikant houdt) en snipper fijn.
-
Ontpit de tomaten en snij in blokjes.
-
Hak de blaadjes van de platte peterselie fijn.
-
Rasp de parmezaan of de pecorino.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.
-
Voeg het fijngesnipperde pepertje toe en stoof nog 2 min.
-
Roer er de tomatenstukjes en de blokjes tomaat onder, dek af en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook ondertussen de penne beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Meng de rodewijnazijn onder de saus op het einde van de gaartijd.
-
Roer er de penne onder.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de geraspte kaas en de fijngesnipperde peterselie. Lekker met een groene salade of gebakken courgette- of aubergineschijfjes en een stukje brood.
Verdubbel de hoeveelheden voor de saus en vries een portie in. Die kan later van pas komen voor een snelle maaltijd. Arrabbiata is het Italiaanse woord voor `kwaad, vurig' en verwijst naar de rode pepertjes die deze pastasaus bijzonder pikant maken.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Salento I.G.T. - Negroamaro Rosato Piana del Sole - Puglia - Italië Wijn Monferrato D.O.C. - Dolcetto Castello del Poggio - Piemonte - Italië