Penne all' arrabbiata
Penne all' arrabbiata

Penne all' arrabbiata

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 499 kcal
Vet 10.5 g
Koolhydraat 79.4 g
Eiwit 19.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de knoflookteentjes en de rode uien fijn.

  3. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als u van heel pikant houdt) en snipper fijn.

  4. Ontpit de tomaten en snij in blokjes.

  5. Hak de blaadjes van de platte peterselie fijn.

  6. Rasp de parmezaan of de pecorino.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.

  9. Voeg het fijngesnipperde pepertje toe en stoof nog 2 min.

  10. Roer er de tomatenstukjes en de blokjes tomaat onder, dek af en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  11. Kook ondertussen de penne beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Meng de rodewijnazijn onder de saus op het einde van de gaartijd.

  13. Roer er de penne onder.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi met de geraspte kaas en de fijngesnipperde peterselie. Lekker met een groene salade of gebakken courgette- of aubergineschijfjes en een stukje brood.

Tip

Verdubbel de hoeveelheden voor de saus en vries een portie in. Die kan later van pas komen voor een snelle maaltijd. Arrabbiata is het Italiaanse woord voor `kwaad, vurig' en verwijst naar de rode pepertjes die deze pastasaus bijzonder pikant maken.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de knoflookteentjes en de rode uien fijn.

  3. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als u van heel pikant houdt) en snipper fijn.

  4. Ontpit de tomaten en snij in blokjes.

  5. Hak de blaadjes van de platte peterselie fijn.

  6. Rasp de parmezaan of de pecorino.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.

  9. Voeg het fijngesnipperde pepertje toe en stoof nog 2 min.

  10. Roer er de tomatenstukjes en de blokjes tomaat onder, dek af en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  11. Kook ondertussen de penne beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Meng de rodewijnazijn onder de saus op het einde van de gaartijd.

  13. Roer er de penne onder.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi met de geraspte kaas en de fijngesnipperde peterselie. Lekker met een groene salade of gebakken courgette- of aubergineschijfjes en een stukje brood.

Tip

Verdubbel de hoeveelheden voor de saus en vries een portie in. Die kan later van pas komen voor een snelle maaltijd. Arrabbiata is het Italiaanse woord voor `kwaad, vurig' en verwijst naar de rode pepertjes die deze pastasaus bijzonder pikant maken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 499 kcal
Vet 10.5 g
Koolhydraat 79.4 g
Eiwit 19.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Salento I.G.T. - Negroamaro Rosato Piana del Sole - Puglia - Italië Wijn Monferrato D.O.C. - Dolcetto Castello del Poggio - Piemonte - Italië

Bekijk het recept digitaal