Penne met artisjok en gegrilde tomaten
Penne met artisjok en gegrilde tomaten

Penne met artisjok en gegrilde tomaten

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 592 kcal
Vet 25.7 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 77.9 g
Suiker 7.3 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 14.3 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de gemarineerde artisjokharten in partjes.

  4. Meng 2 eetl. marinade van de artisjokharten met de tijm en de oregano. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Snij de tomaten in dikke schijven.

  6. Scheur de blaadjes basilicum.

  7. Bereiding:
  8. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en voeg meteen de olijfolie en de stukjes artisjok toe. Kruid met zwarte peper en zout en laat afkoelen.

  9. Bestrijk de schijven tomaat met de kruidige artisjokmarinade. Bak aan beide kanten in een grillpan tot ze mooi gekleurd zijn.

  10. Afwerking:
  11. Werk de pastasalade af met de gegrilde tomaten en bestrooi met het basilicum.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 4 maand Bereiding (20 min.) 1 Kook 25 g penne gaar in water (kooktijd: zie verpakking). 2 Verwijder intussen het vel en de pitjes van 100 g tomaat. Voeg de laatste 2 min. toe aan de pasta. 3 Giet af, mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en 3 blaadjes fijngesnipperd basilicum.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de gemarineerde artisjokharten in partjes.

  4. Meng 2 eetl. marinade van de artisjokharten met de tijm en de oregano. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Snij de tomaten in dikke schijven.

  6. Scheur de blaadjes basilicum.

  7. Bereiding:
  8. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en voeg meteen de olijfolie en de stukjes artisjok toe. Kruid met zwarte peper en zout en laat afkoelen.

  9. Bestrijk de schijven tomaat met de kruidige artisjokmarinade. Bak aan beide kanten in een grillpan tot ze mooi gekleurd zijn.

  10. Afwerking:
  11. Werk de pastasalade af met de gegrilde tomaten en bestrooi met het basilicum.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 4 maand Bereiding (20 min.) 1 Kook 25 g penne gaar in water (kooktijd: zie verpakking). 2 Verwijder intussen het vel en de pitjes van 100 g tomaat. Voeg de laatste 2 min. toe aan de pasta. 3 Giet af, mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en 3 blaadjes fijngesnipperd basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 592 kcal
Vet 25.7 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 77.9 g
Suiker 7.3 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 14.3 g
Zout 0 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Terre Siciliane I.G.T. Fiano-Chardonnay Inycon Sicilia - Italië

Bekijk het recept digitaal