Penne met champignons en balletjes van kippengehakt
Penne met champignons en balletjes van kippengehakt

Penne met champignons en balletjes van kippengehakt

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 858 kcal
Vet 33.6 g
Verzadigd vet 14.3 g
Koolhydraat 73.7 g
Suiker 7.3 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 52.2 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper het knoflook, de sjalotten en de peterselie fijn.

  4. Rasp de parmezaan.

  5. Snij de champignons in 4 en scheur de oesterzwammen in reepjes.

  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  7. Bereiding:
  8. Meng het pepertje, de helft van de peterselie, het paneermeel en het ei onder het gehakt. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.

  9. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 1 eetl. olijfolie onder.

  10. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de balletjes goudbruin aan alle kanten. Laat daarna nog ± 8 min. bakken.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een pan en voeg 1 eetl. olijfolie toe. Stoof het knoflook en de sjalotten glazig. Voeg de champignons en de oesterzwammen toe en bak 6 min. Kruid met peper en zout. Voeg de room toe.

  12. Meng de penne onder de paddenstoelen en de room.

  13. Afwerking:
  14. Schep de pasta in de borden en verdeel er de balletjes over. Werk af met parmezaan en de rest van de peterselie.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 20 min. 1 Snij 80 g champignons en 50 g oesterzwammen in reepjes. Snipper 1 takje platte peterselie fijn. 2 Kook 30 g penne samen met de paddenstoelen 12 min. in water. Giet af. 3 Voeg de peterselie toe en mix fijn. Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper het knoflook, de sjalotten en de peterselie fijn.

  4. Rasp de parmezaan.

  5. Snij de champignons in 4 en scheur de oesterzwammen in reepjes.

  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  7. Bereiding:
  8. Meng het pepertje, de helft van de peterselie, het paneermeel en het ei onder het gehakt. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.

  9. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 1 eetl. olijfolie onder.

  10. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de balletjes goudbruin aan alle kanten. Laat daarna nog ± 8 min. bakken.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een pan en voeg 1 eetl. olijfolie toe. Stoof het knoflook en de sjalotten glazig. Voeg de champignons en de oesterzwammen toe en bak 6 min. Kruid met peper en zout. Voeg de room toe.

  12. Meng de penne onder de paddenstoelen en de room.

  13. Afwerking:
  14. Schep de pasta in de borden en verdeel er de balletjes over. Werk af met parmezaan en de rest van de peterselie.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 20 min. 1 Snij 80 g champignons en 50 g oesterzwammen in reepjes. Snipper 1 takje platte peterselie fijn. 2 Kook 30 g penne samen met de paddenstoelen 12 min. in water. Giet af. 3 Voeg de peterselie toe en mix fijn. Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 858 kcal
Vet 33.6 g
Verzadigd vet 14.3 g
Koolhydraat 73.7 g
Suiker 7.3 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 52.2 g
Zout 2.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Piemonte D.O.C. Barbera Sartirano Piemonte - Italië

Bekijk het recept digitaal