Penne met gekruide kippenblokjes en bloemkool
Penne met gekruide kippenblokjes en bloemkool

Penne met gekruide kippenblokjes en bloemkool

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 535 kcal
Vet 15.9 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 53.1 g
Suiker 7.2 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 42.5 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de bloemkool in kleine roosjes.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Hak de cashewnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  6. Bereiding:
  7. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg 10 min. voor het einde de bloemkool toe. Giet af.

  8. Verhit ondertussen de olijfolie in een braadpan en bak de kippenblokjes 5 à 8 min. goudbruin.

  9. Voeg de fijngesnipperde ui toe en laat nog 1 à 2 min. mee bakken. Kruid met het kerrie-, het paprikapoeder, peper en zout.

  10. Meng de kippenblokjes en de cashewnoten onder de pasta met bloemkool.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (15 min.) 1 Snij 100 g bloemkool in kleine roosjes. 2 Kook of stoom de bloemkool, 30 g penne en 30 g kippenblokjes 10 min. gaar. 3 Mix fijn met 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de bloemkool in kleine roosjes.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Hak de cashewnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  6. Bereiding:
  7. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg 10 min. voor het einde de bloemkool toe. Giet af.

  8. Verhit ondertussen de olijfolie in een braadpan en bak de kippenblokjes 5 à 8 min. goudbruin.

  9. Voeg de fijngesnipperde ui toe en laat nog 1 à 2 min. mee bakken. Kruid met het kerrie-, het paprikapoeder, peper en zout.

  10. Meng de kippenblokjes en de cashewnoten onder de pasta met bloemkool.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (15 min.) 1 Snij 100 g bloemkool in kleine roosjes. 2 Kook of stoom de bloemkool, 30 g penne en 30 g kippenblokjes 10 min. gaar. 3 Mix fijn met 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 535 kcal
Vet 15.9 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 53.1 g
Suiker 7.2 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 42.5 g
Zout 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal