Penne met kippenchipolata en groene groenten
Penne met kippenchipolata en groene groenten

Penne met kippenchipolata en groene groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 724 kcal
Vet 16.2 g
Koolhydraat 94.3 g
Eiwit 49.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de kippenchipolata's in stukken van 4 cm.

  2. Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.

  3. Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.

  4. Bereiding:
  5. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  6. Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd de diepgevroren erwten toe.

  7. Haal er de erwten met een schuimspaan uit en giet de penne af.

  8. Smelt intussen de boter in een pan en bak de stukjes kippenchipolata 2 min. op een hoog vuur. Zet het vuur lager en laat nog 4 min. verder garen.

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.

  10. Voeg de courgetteblokjes toe en stoof nog 5 min. Kruid met peper en zout.

  11. Voeg de erwten en de gekruide tomatensaus toe en laat 5 min. sudderen. Meng er de stukken kippenchipolata onder.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de penne over de borden en schep er de saus over. Bestrooi eventueel met geraspte kaas.

Tip

Beestig lekker U kan de penne vervangen door de nieuwe Animaletti-pasta van Boni Selection. Dat zijn korte pasta's in de vorm van diertjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de kippenchipolata's in stukken van 4 cm.

  2. Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.

  3. Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.

  4. Bereiding:
  5. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  6. Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd de diepgevroren erwten toe.

  7. Haal er de erwten met een schuimspaan uit en giet de penne af.

  8. Smelt intussen de boter in een pan en bak de stukjes kippenchipolata 2 min. op een hoog vuur. Zet het vuur lager en laat nog 4 min. verder garen.

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.

  10. Voeg de courgetteblokjes toe en stoof nog 5 min. Kruid met peper en zout.

  11. Voeg de erwten en de gekruide tomatensaus toe en laat 5 min. sudderen. Meng er de stukken kippenchipolata onder.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de penne over de borden en schep er de saus over. Bestrooi eventueel met geraspte kaas.

Tip

Beestig lekker U kan de penne vervangen door de nieuwe Animaletti-pasta van Boni Selection. Dat zijn korte pasta's in de vorm van diertjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 724 kcal
Vet 16.2 g
Koolhydraat 94.3 g
Eiwit 49.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Pinot Blanc Premier Cru A.O.P. Moselle luxembourgeoise Domaines Vinsmoselle

Bekijk het recept digitaal