Penne met oesterzwammen, walnoten en kappertjes
Penne met oesterzwammen, walnoten en kappertjes

Penne met oesterzwammen, walnoten en kappertjes

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kcal
Vet 28.3 g
Koolhydraat 48.9 g
Eiwit 21.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak de oesterzwammen schoon en snij ze in reepjes.

  3. Hak de walnootpitten grof en hak de sjalot fijn.

  4. Laat de kappertjes uitlekken.

  5. Rasp de pecorino in fijne krullen.

  6. Hak de peterselie en de rucola fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de penne gaar in 2 L lichtgezouten water en laat uitlekken.

  9. Verhit 5 eetl. olijfolie en laat er de sjalot al roerend in stoven gedurende 1 min. Voeg de oesterzwammen, de gehakte walnootpitten, 1 koffiel. paprikapoeder en 1/2 koffiel. oregano bij. Laat gedurende 5 min. stoven terwijl u af en toe omroert. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

  10. Voeg de pasta, de kappertjes, de peterselie en de rucola toe. Laat nog een minuutje stoven terwijl u omroert.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi met pecorinokrullen en dien onmiddellijk op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak de oesterzwammen schoon en snij ze in reepjes.

  3. Hak de walnootpitten grof en hak de sjalot fijn.

  4. Laat de kappertjes uitlekken.

  5. Rasp de pecorino in fijne krullen.

  6. Hak de peterselie en de rucola fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de penne gaar in 2 L lichtgezouten water en laat uitlekken.

  9. Verhit 5 eetl. olijfolie en laat er de sjalot al roerend in stoven gedurende 1 min. Voeg de oesterzwammen, de gehakte walnootpitten, 1 koffiel. paprikapoeder en 1/2 koffiel. oregano bij. Laat gedurende 5 min. stoven terwijl u af en toe omroert. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

  10. Voeg de pasta, de kappertjes, de peterselie en de rucola toe. Laat nog een minuutje stoven terwijl u omroert.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi met pecorinokrullen en dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kcal
Vet 28.3 g
Koolhydraat 48.9 g
Eiwit 21.1 g

Bekijk het recept digitaal