Penne met paprika en verse kruiden
Penne met paprika en verse kruiden

Penne met paprika en verse kruiden

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 753 kcal
Vet 28.8 g
Koolhydraat 87.5 g
Eiwit 34.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat het gehakt oppervlakkig ontdooien.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.

  5. Snipper de blaadjes basilicum en peterselie fijn.

  6. Maak schilfers van de pecorino met een dunschiller.

  7. Bereiding:
  8. Bak het gehakt gaar in een grote pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Maak los met een vork en kruid met Italiaanse kruidenmix.

  9. Voeg de paprikablokjes, de passata en de kerstomaten toe. Laat 10 min. sudderen.

  10. Kook ondertussen de penne in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Meng de penne en de fijngesnipperde kruiden onder de saus.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi met de kaasschilfers.

Tip

Dit recept is glutenvrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat het gehakt oppervlakkig ontdooien.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.

  5. Snipper de blaadjes basilicum en peterselie fijn.

  6. Maak schilfers van de pecorino met een dunschiller.

  7. Bereiding:
  8. Bak het gehakt gaar in een grote pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Maak los met een vork en kruid met Italiaanse kruidenmix.

  9. Voeg de paprikablokjes, de passata en de kerstomaten toe. Laat 10 min. sudderen.

  10. Kook ondertussen de penne in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Meng de penne en de fijngesnipperde kruiden onder de saus.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi met de kaasschilfers.

Tip

Dit recept is glutenvrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 753 kcal
Vet 28.8 g
Koolhydraat 87.5 g
Eiwit 34.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Mongozo Premium Pilsener Glutenvrije biopils Wijn Chianti D.O.C.G. Sensi Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal