Penne met sardines en broccoli
Penne met sardines en broccoli

Penne met sardines en broccoli

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 545 kcal
Vet 12.4 g
Koolhydraat 75.7 g
Eiwit 32 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de broccoli's in gelijke roosjes.

  3. Laat de sardinefilets uitlekken.

  4. Rasp de parmezaan.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pasta samen met de broccoliroosjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Roer de tomatentapenade samen met de kappertjes onder de pasta. Kruid met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Werk af met de sardinefilets en de geraspte parmezaan.

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Snij 100 g broccoli in kleine roosjes en kook samen met 30 g penne gaar in een bodempje water (kooktijd: zie verpakking). 2 Laat intussen 30 g sardinefilets in olijfolie (blik) uitlekken en snij in kleinere stukken. 3 Snij de penne en de broccoli in kleinere stukjes en meng er de stukjes sardinefilets onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de broccoli's in gelijke roosjes.

  3. Laat de sardinefilets uitlekken.

  4. Rasp de parmezaan.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pasta samen met de broccoliroosjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Roer de tomatentapenade samen met de kappertjes onder de pasta. Kruid met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Werk af met de sardinefilets en de geraspte parmezaan.

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Snij 100 g broccoli in kleine roosjes en kook samen met 30 g penne gaar in een bodempje water (kooktijd: zie verpakking). 2 Laat intussen 30 g sardinefilets in olijfolie (blik) uitlekken en snij in kleinere stukken. 3 Snij de penne en de broccoli in kleinere stukjes en meng er de stukjes sardinefilets onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 545 kcal
Vet 12.4 g
Koolhydraat 75.7 g
Eiwit 32 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dobbel Donker abdijbier Wijn Cerasuolo d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal