Penne met zeevruchten
Penne met zeevruchten

Penne met zeevruchten

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 835 kcal
Vet 23 g
Koolhydraat 97.2 g
Eiwit 53.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  2. Snipper de peterselie fijn.

  3. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd zie verpakking). Giet af en hou warm.

  4. Verhit ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak het look en de sjalot glazig.

  5. Voeg er de diepgevroren zeevruchten aan toe, overgiet met de witte wijn en kruid met saffraan. Laat 3 min. gaar worden.

  6. Giet er de room over en laat nog 2 min. verder sudderen.

  7. Roer de peterselie door de saus en kruid naar smaak met peper en zout. Meng de saus door de penne.

  8. Serveer deze penne met zeevruchten onmiddellijk en bestrooi met de geraspte comtékaas.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  2. Snipper de peterselie fijn.

  3. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd zie verpakking). Giet af en hou warm.

  4. Verhit ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak het look en de sjalot glazig.

  5. Voeg er de diepgevroren zeevruchten aan toe, overgiet met de witte wijn en kruid met saffraan. Laat 3 min. gaar worden.

  6. Giet er de room over en laat nog 2 min. verder sudderen.

  7. Roer de peterselie door de saus en kruid naar smaak met peper en zout. Meng de saus door de penne.

  8. Serveer deze penne met zeevruchten onmiddellijk en bestrooi met de geraspte comtékaas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 835 kcal
Vet 23 g
Koolhydraat 97.2 g
Eiwit 53.7 g

Bekijk het recept digitaal