Penne met zuiderse groenten
Penne met zuiderse groenten

Penne met zuiderse groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 584 kcal
Vet 18.4 g
Koolhydraat 79.7 g
Eiwit 24.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de koolrabi. Snij de aubergine en de koolrabi in staafjes van 3 cm lang en 1/2 cm breed.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  5. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  6. Snij elk sneetje pancetta in 3 repen.

  7. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  8. Snipper de salieblaadjes fijn.

  9. Rasp de parmezaan.

  10. Bereiding:
  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de pancettareepjes krokant. Haal uit de pan en zet opzij.

  12. Voeg opnieuw 1 eetl. olijfolie toe aan de pan en stoof de gesneden groenten, de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook 6 à 8 min. beetgaar. Voeg de pancettareepjes, de tijm en salie toe en kruid met zwarte peper en zout.

  13. Kook ondertussen de penne beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  14. Meng de groenten onder de penne.

  15. Afwerking:
  16. Bestrooi de pasta met de geraspte parmezaan.

Tip

Zonder de pancetta hebt u een lekkere vegetarische pasta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de koolrabi. Snij de aubergine en de koolrabi in staafjes van 3 cm lang en 1/2 cm breed.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  5. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  6. Snij elk sneetje pancetta in 3 repen.

  7. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  8. Snipper de salieblaadjes fijn.

  9. Rasp de parmezaan.

  10. Bereiding:
  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de pancettareepjes krokant. Haal uit de pan en zet opzij.

  12. Voeg opnieuw 1 eetl. olijfolie toe aan de pan en stoof de gesneden groenten, de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook 6 à 8 min. beetgaar. Voeg de pancettareepjes, de tijm en salie toe en kruid met zwarte peper en zout.

  13. Kook ondertussen de penne beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  14. Meng de groenten onder de penne.

  15. Afwerking:
  16. Bestrooi de pasta met de geraspte parmezaan.

Tip

Zonder de pancetta hebt u een lekkere vegetarische pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 584 kcal
Vet 18.4 g
Koolhydraat 79.7 g
Eiwit 24.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Bush Blond Sterk blond bier Wijn Veneto I.G.T. Garganega Le Cenge Veneto - Italië

Bekijk het recept digitaal