Pepersteak en Griekse pastasalade met paprika, munt en olijven
Pepersteak en Griekse pastasalade met paprika, munt en olijven

Pepersteak en Griekse pastasalade met paprika, munt en olijven

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 654 kcal
Energie 2736 kj
Vet 24.3 g
Verzadigd vet 9.8 g
Koolhydraat 59.2 g
Suiker 7.6 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 47.5 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Snij intussen de rode ui in halve ringen. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes. Snij de ongeschilde komkommer in blokjes.

  4. Meng het basilicum en de munt met elkaar en verkruimel de feta.

  5. Doe de pasta in een mengkom en voeg de kruidenmengeling samen met de olijfolie toe. Kruid met peper en grof zeezout.

  6. Smelt de boter in een pan en bak de steaks 1 à 2 min. aan elke kant goudbruin. Laat verder bakken naar smaak.

  7. Voeg de rode ui, de komkommer, de paprika, de olijven en de feta toe aan de pasta en meng alles goed door elkaar.

  8. Schep de pastasalade op de borden. Snij het vlees in schuine sneetjes en verdeel over de pasta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Snij intussen de rode ui in halve ringen. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes. Snij de ongeschilde komkommer in blokjes.

  4. Meng het basilicum en de munt met elkaar en verkruimel de feta.

  5. Doe de pasta in een mengkom en voeg de kruidenmengeling samen met de olijfolie toe. Kruid met peper en grof zeezout.

  6. Smelt de boter in een pan en bak de steaks 1 à 2 min. aan elke kant goudbruin. Laat verder bakken naar smaak.

  7. Voeg de rode ui, de komkommer, de paprika, de olijven en de feta toe aan de pasta en meng alles goed door elkaar.

  8. Schep de pastasalade op de borden. Snij het vlees in schuine sneetjes en verdeel over de pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 654 kcal
Energie 2736 kj
Vet 24.3 g
Verzadigd vet 9.8 g
Koolhydraat 59.2 g
Suiker 7.6 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 47.5 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Goudray 'La Majeure' A.O.P. Côtes du Rhône Villages Plan de Dieu Bier LeFort Sterk donker bier

Bekijk het recept digitaal