Pepersteak met duo van bloemkool
Pepersteak met duo van bloemkool

Pepersteak met duo van bloemkool

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 17.4 g
Verzadigd vet 8.7 g
Koolhydraat 44.9 g
Suiker 7.7 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 42 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snij 4 roosjes in kleine stukjes.

  5. Pluk de blaadjes van de waterkers.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de bloemkoolroosjes toe. Giet af en pureer. Meng er de eidooier, 1 eetl. boter, 3/4 waterkers en de room onder. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de fijngesneden bloemkool 2 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de pepersteaks 3 min. Aan elke kant. Kruid met zout. Laat verder bakken naar smaak (bleu, saignant of goed doorbakken). Haal het vlees uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

  10. Afwerking:
  11. Schep de puree op de borden, werk af met de gebakken bloemkool en een plukje waterkers.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappel en snij in stukjes. Snij 100 g bloemkool in stukjes. 2 Snipper 10 blaadjes waterkers fijn. 3 Kook de stukjes aardappel en bloemkool 20 min. gaar in een bodempje water. Voeg na 15 min. 25 g pepersteak (zonder peper) toe. 3 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie en de waterkers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snij 4 roosjes in kleine stukjes.

  5. Pluk de blaadjes van de waterkers.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de bloemkoolroosjes toe. Giet af en pureer. Meng er de eidooier, 1 eetl. boter, 3/4 waterkers en de room onder. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de fijngesneden bloemkool 2 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de pepersteaks 3 min. Aan elke kant. Kruid met zout. Laat verder bakken naar smaak (bleu, saignant of goed doorbakken). Haal het vlees uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

  10. Afwerking:
  11. Schep de puree op de borden, werk af met de gebakken bloemkool en een plukje waterkers.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappel en snij in stukjes. Snij 100 g bloemkool in stukjes. 2 Snipper 10 blaadjes waterkers fijn. 3 Kook de stukjes aardappel en bloemkool 20 min. gaar in een bodempje water. Voeg na 15 min. 25 g pepersteak (zonder peper) toe. 3 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie en de waterkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 17.4 g
Verzadigd vet 8.7 g
Koolhydraat 44.9 g
Suiker 7.7 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 42 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Château Haut Gay A.O.P. Bordeaux Supérieur

Bekijk het recept digitaal