Pepersteak met frieten en komkommer-tomatensalsa
Pepersteak met frieten en komkommer-tomatensalsa

Pepersteak met frieten en komkommer-tomatensalsa

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 801 kcal
Vet 47 g
Verzadigd vet 11 g
Koolhydraat 50 g
Suiker 8.4 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 40.7 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het knoflook.

  3. Snipper de lente-uitjes fijn.

  4. Scheur de blaadjes basilicum in reepjes.

  5. Snij de ongeschilde komkommer in blokjes van 1 cm.

  6. Snij de tomaten in heel dunne schijven.

  7. Snij de kerstomaten in 2 of 4.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een braadpan en bak de steaks 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en bak verder naar smaak.

  10. Haal het vlees uit de pan. Voeg 1 dl water toe aan de pan en roer de braadresten los met een houten lepel.

  11. Meng de olijfolie onder de balsamicoazijn en voeg het knoflook, de lente-uitjes en het basilicum toe. Kruid met peper en zout.

  12. Mang de komkommer onder de kerstomaten en voeg de vinaigrette toe.

  13. Bak de frieten goudbruin in de friteuse op 175 °C (baktijd: zie verpakking). Laat uitlekken.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de schijfjes tomaat over de borden en lepel er de komkommertomatensalsa over. Snij het vlees in schuine sneetjes en schik op de borden. Lepel er wat braadvocht over. Serveer met de frieten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het knoflook.

  3. Snipper de lente-uitjes fijn.

  4. Scheur de blaadjes basilicum in reepjes.

  5. Snij de ongeschilde komkommer in blokjes van 1 cm.

  6. Snij de tomaten in heel dunne schijven.

  7. Snij de kerstomaten in 2 of 4.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een braadpan en bak de steaks 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en bak verder naar smaak.

  10. Haal het vlees uit de pan. Voeg 1 dl water toe aan de pan en roer de braadresten los met een houten lepel.

  11. Meng de olijfolie onder de balsamicoazijn en voeg het knoflook, de lente-uitjes en het basilicum toe. Kruid met peper en zout.

  12. Mang de komkommer onder de kerstomaten en voeg de vinaigrette toe.

  13. Bak de frieten goudbruin in de friteuse op 175 °C (baktijd: zie verpakking). Laat uitlekken.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de schijfjes tomaat over de borden en lepel er de komkommertomatensalsa over. Snij het vlees in schuine sneetjes en schik op de borden. Lepel er wat braadvocht over. Serveer met de frieten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 801 kcal
Vet 47 g
Verzadigd vet 11 g
Koolhydraat 50 g
Suiker 8.4 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 40.7 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Clos La Coutale Malbec A.O.P. Cahors

Bekijk het recept digitaal