Pepersteak met paprikarisotto
Pepersteak met paprikarisotto

Pepersteak met paprikarisotto

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 649 kcal
Vet 17.8 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraat 65.6 g
Suiker 7.2 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 50.2 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij de rest in blokjes van max. 1 cm.

  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  5. Rasp de parmezaan.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de sjalot 1 min.

  8. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen.

  9. Meng de paprikablokjes onder de rijst. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie en de boter in een braadpan en bak de steaks 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat verder bakken naar smaak.

  11. Meng de parmezaan onder de risotto.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. 1 Snij 100 g vruchtvlees van paprika in stukjes en kook samen met 30 g risottorijst 20 min. in water. Giet af. 2 Schraap intussen de peper van 30 g pepersteak. Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een braadpan en bak het stukje vlees gaar. 3 Snij alle ingrediënten fijn en meng onder elkaar.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij de rest in blokjes van max. 1 cm.

  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  5. Rasp de parmezaan.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de sjalot 1 min.

  8. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen.

  9. Meng de paprikablokjes onder de rijst. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie en de boter in een braadpan en bak de steaks 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat verder bakken naar smaak.

  11. Meng de parmezaan onder de risotto.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. 1 Snij 100 g vruchtvlees van paprika in stukjes en kook samen met 30 g risottorijst 20 min. in water. Giet af. 2 Schraap intussen de peper van 30 g pepersteak. Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een braadpan en bak het stukje vlees gaar. 3 Snij alle ingrediënten fijn en meng onder elkaar.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 649 kcal
Vet 17.8 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraat 65.6 g
Suiker 7.2 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 50.2 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Bush Amber Amberbier Wijn Château Beaulieu A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal