Perenbeignets
Perenbeignets

Perenbeignets

15 min.
Dessert
30 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 92 kcal
Vet 3.8 g
Koolhydraat 12 g
Eiwit 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Doe de bloem in een mengkom en maak een kuiltje in het midden. Doe de 2 eidooiers, de olie en de honing in het kuiltje.

  3. Voeg een beetje melk toe en roer met een klopper de bloem geleidelijk onder de eidooiers.

  4. Meng er ook de rest van de melk en even-tueel de perenlikeur onder en klop tot een homogeen beslag.

  5. Klop de 2 eiwitten tot stevig schuim en schep onder het beslag. Dek af en laat 1 u rusten op kamertemperatuur.

  6. Schil en halveer de peren (in de lengte) en verwijder het klokhuis. Snij in schijven van 1 cm dik, bestrooi met suiker en schep om zodat alle zijden met suiker bedekt zijn.

  7. Verhit de frituurolie tot 170 °C. Wentel met behulp van een vork de peerschijven door het beslag en laat voorzichtig in de hete olie glijden. Bak de perenlbeignets goudbruin, draai af en toe om, en laat uitlekken op keukenpapier.

  8. Afwerking:
  9. Bestrooi de perenbeignets met poedersuiker en dien warm op.

Tip

Bak nooit meer dan 5 beignets tegelijk. Zo blijven ze mooi van vorm en gaan ze niet aan mekaar kleven bij het zwellen in de frituurpan.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Doe de bloem in een mengkom en maak een kuiltje in het midden. Doe de 2 eidooiers, de olie en de honing in het kuiltje.

  3. Voeg een beetje melk toe en roer met een klopper de bloem geleidelijk onder de eidooiers.

  4. Meng er ook de rest van de melk en even-tueel de perenlikeur onder en klop tot een homogeen beslag.

  5. Klop de 2 eiwitten tot stevig schuim en schep onder het beslag. Dek af en laat 1 u rusten op kamertemperatuur.

  6. Schil en halveer de peren (in de lengte) en verwijder het klokhuis. Snij in schijven van 1 cm dik, bestrooi met suiker en schep om zodat alle zijden met suiker bedekt zijn.

  7. Verhit de frituurolie tot 170 °C. Wentel met behulp van een vork de peerschijven door het beslag en laat voorzichtig in de hete olie glijden. Bak de perenlbeignets goudbruin, draai af en toe om, en laat uitlekken op keukenpapier.

  8. Afwerking:
  9. Bestrooi de perenbeignets met poedersuiker en dien warm op.

Tip

Bak nooit meer dan 5 beignets tegelijk. Zo blijven ze mooi van vorm en gaan ze niet aan mekaar kleven bij het zwellen in de frituurpan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 92 kcal
Vet 3.8 g
Koolhydraat 12 g
Eiwit 1.7 g

Bekijk het recept digitaal