Perenflantaart
Perenflantaart

Perenflantaart

1 u.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 401 kcal
Vet 21.5 g
Koolhydraat 45.6 g
Eiwit 6.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 40 min in de oven

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schil de peren en snij in 4 partjes. Snij daarna in schijfjes.

  3. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 cm). Druk het deeg goed aan en prik er enkele keren in met een vork.

  4. Schik de schijfjes peer dakpansgewijs in de taartvorm.

  5. Klop de eieren los in een mengkom. Meng er de suiker, de vanillesuiker en het maïszetmeel onder en klop goed onder elkaar. Meng er tot slot de room onder.

  6. Giet de eiermengeling over de schijfjes peer.

  7. Zet de taartvorm 40 min. in de voorverwarmde oven. Laat nog enkele min. kleuren onder de grill.

  8. Serveer lauw of koud met een bolletje vanille-ijs.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 40 min in de oven

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schil de peren en snij in 4 partjes. Snij daarna in schijfjes.

  3. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 cm). Druk het deeg goed aan en prik er enkele keren in met een vork.

  4. Schik de schijfjes peer dakpansgewijs in de taartvorm.

  5. Klop de eieren los in een mengkom. Meng er de suiker, de vanillesuiker en het maïszetmeel onder en klop goed onder elkaar. Meng er tot slot de room onder.

  6. Giet de eiermengeling over de schijfjes peer.

  7. Zet de taartvorm 40 min. in de voorverwarmde oven. Laat nog enkele min. kleuren onder de grill.

  8. Serveer lauw of koud met een bolletje vanille-ijs.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 401 kcal
Vet 21.5 g
Koolhydraat 45.6 g
Eiwit 6.1 g

Bekijk het recept digitaal