Perentaart met hazelnootjeskoek
Perentaart met hazelnootjeskoek

Perentaart met hazelnootjeskoek

1 u. 10 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 395 kcal
Vet 21.9 g
Koolhydraat 39.5 g
Eiwit 5.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de hazelnootjes fijn in de blender of doe ze in een zak en rol ze fijn met de deegrol of een glazen fles. Er mogen nog kleine stukjes tussen zitten.

  3. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in plakjes. Sprenkel er het citroensap over.

  4. Maak het deeg. Meng de fijnge-hakte hazelnootjes met de bloem, de havermoutvlokken, de suiker, het zakje vanillesuiker en een snuifje zout. Voeg de boter toe in kleine stukjes en 2 eetl. water. Kneed goed door, maak een bol van het deeg, verpak in vershoudfolie en zet 1/2 u koel weg.

  5. Bereiding:
  6. Rol het deeg uit tot 4 à 5 mm dik op een met bloem bestoven oppervlak. Boter een taartvorm ( ± Ø 24 cm) ruim in en bekleed met het deeg. Het geeft niet als het in stukken breekt: duw ze gewoon goed tegen elkaar aan in de vorm. Zeef er 2 eetl. maïszetmeel over.

  7. Schik de peerplakjes dakpansgewijs op het hazelnootjesdeeg en strooi er enkele snuifjes kaneel over.

  8. Schuif gedurende 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  9. Verwarm de 5 eetl. calvados in een steelpannetje en flambeer de taart terwijl ze nog heet is.

  10. Afwerking:
  11. Snij in spietjes en serveer met een bolletje vanilleroomijs.

Tip

Dit recept bevat geen eieren. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) ei bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de hazelnootjes fijn in de blender of doe ze in een zak en rol ze fijn met de deegrol of een glazen fles. Er mogen nog kleine stukjes tussen zitten.

  3. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in plakjes. Sprenkel er het citroensap over.

  4. Maak het deeg. Meng de fijnge-hakte hazelnootjes met de bloem, de havermoutvlokken, de suiker, het zakje vanillesuiker en een snuifje zout. Voeg de boter toe in kleine stukjes en 2 eetl. water. Kneed goed door, maak een bol van het deeg, verpak in vershoudfolie en zet 1/2 u koel weg.

  5. Bereiding:
  6. Rol het deeg uit tot 4 à 5 mm dik op een met bloem bestoven oppervlak. Boter een taartvorm ( ± Ø 24 cm) ruim in en bekleed met het deeg. Het geeft niet als het in stukken breekt: duw ze gewoon goed tegen elkaar aan in de vorm. Zeef er 2 eetl. maïszetmeel over.

  7. Schik de peerplakjes dakpansgewijs op het hazelnootjesdeeg en strooi er enkele snuifjes kaneel over.

  8. Schuif gedurende 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  9. Verwarm de 5 eetl. calvados in een steelpannetje en flambeer de taart terwijl ze nog heet is.

  10. Afwerking:
  11. Snij in spietjes en serveer met een bolletje vanilleroomijs.

Tip

Dit recept bevat geen eieren. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) ei bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 395 kcal
Vet 21.9 g
Koolhydraat 39.5 g
Eiwit 5.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château La Ferreyre A.C. Cadillac Zeer evenwichtige zoete witte wijn met een zuivere neus van bloemetjes en honing. Ook heerlijk en origineel als aperitief.

Bekijk het recept digitaal