Perentaartje met chocolade en amandel
Perentaartje met chocolade en amandel

Perentaartje met chocolade en amandel

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 417 kcal
Vet 21.8 g
Verzadigd vet 9.5 g
Koolhydraat 47.6 g
Suiker 24.2 g
Vezel 2.6 g
Eiwit 6.3 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de peren en snij in de lengte in 2. Verwijder het klokhuis voorzichtig (dat kan met een meloenlepeltje).

  4. Klop de eidooier los.

  5. Hak de amandelnoten fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Leg de 4 halve peren met het snijvlak naar onder op het uitgerolde bladerdeeg. Snij met een scherp mesje rond de peren (snij niet tot helemaal tegen de peren). Duw de randen van het bladerdeeg wat tegen de peer aan.

  9. Snij 4 blaadjes en 4 steeltjes uit de rest van het bladerdeeg. Maak met een scherp mesje nerven in de blaadjes.

  10. Maak in de bolle kant van de peren enkele inkepingen en verdeel er de honing over. Bestrooi met de amandelnoten. Druk aan de bovenkant van elke peer een steeltje en een blaadje in het bladerdeeg.

  11. Bestrijk het bladerdeeg met de losgeklopte eidooier. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Smelt intussen de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de gesmolten chocolade over de perentaartjes en bestrooi met de bloemsuiker. Lekker met een bolletje vanille-ijs.

Tip

Nog amandelnoten over? Eet ze als tussendoortje of verwerk ze in een granola, als topping bij yoghurt met fruit of grofgehakt in een slaatje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de peren en snij in de lengte in 2. Verwijder het klokhuis voorzichtig (dat kan met een meloenlepeltje).

  4. Klop de eidooier los.

  5. Hak de amandelnoten fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Leg de 4 halve peren met het snijvlak naar onder op het uitgerolde bladerdeeg. Snij met een scherp mesje rond de peren (snij niet tot helemaal tegen de peren). Duw de randen van het bladerdeeg wat tegen de peer aan.

  9. Snij 4 blaadjes en 4 steeltjes uit de rest van het bladerdeeg. Maak met een scherp mesje nerven in de blaadjes.

  10. Maak in de bolle kant van de peren enkele inkepingen en verdeel er de honing over. Bestrooi met de amandelnoten. Druk aan de bovenkant van elke peer een steeltje en een blaadje in het bladerdeeg.

  11. Bestrijk het bladerdeeg met de losgeklopte eidooier. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Smelt intussen de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de gesmolten chocolade over de perentaartjes en bestrooi met de bloemsuiker. Lekker met een bolletje vanille-ijs.

Tip

Nog amandelnoten over? Eet ze als tussendoortje of verwerk ze in een granola, als topping bij yoghurt met fruit of grofgehakt in een slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 417 kcal
Vet 21.8 g
Verzadigd vet 9.5 g
Koolhydraat 47.6 g
Suiker 24.2 g
Vezel 2.6 g
Eiwit 6.3 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal